Pildid ja video: pimedaks ja kurdiks jääva tüdruku unistus täitus, ta kohtus paavstiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Ohios Bellville`is elav viieaastane Elisabeth (Lizzy) Myers põeb Usheri tõbe, mille tõttu ta kaotab lõpuks nägemis- ja kuulmisvõime.

Myersi vanemad Steve ja Christine Myers tegid nimekirja asjadest ja tegevustest, mida tütar peaks saama kogeda enne, kui maailm tema jaoks «lukku läheb», edastab mtv.fi.

Üks neist oli kohtumine Rooma paavsti Franciscusega ja see sai sel nädalal teoks. Paavst õnnistas last ja rääkis temaga ning vanemate sõnul oli tütar selle kohtumise tõttu väga õnnelik.

Vanemad valmistavad last teda tabavaks järkjärgult ette, sest arstide sõnul võib ta seitsme aasta pärast ehk siis, kui ta on 12-aastane, olla täiesti pime ja kurt.

Lizzy andis Vatikanis kohtudes paavstile tüki meteoriiti, mis talle kingiti, kui ta külastas USAs Mansfieldis asuvat Warren Ruppi observatooriumit. Ka see paik oli vanemate koostatud nimekirjas.

Peres kasvab veel noorem tütar Kayla Myers, kellel geneetilist haigust ei ole.

Usheri sündroom on geneetiline haigus, mis põhjustab pimekurtust ning selle tekkes mängib rolli kromosoomipiirkonnas 11q13 paiknev müosiin VIIA geen.

Usheri sündroom jagatakse kolmeks alaliigiks, millest esimeses on sünnipäraselt kurdid ja nägemispuudega, teises on kerge kuulmis- ja nägemispuudega ning kolmandas on progresseervua kurdistumise ja nägemiskaotusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles