Indiefesti esinejatenimekiri täienes: Sturle Dagsland Norrast, April Towers UKst ja ekke Eestist!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kali Briis Band
Kali Briis Band Foto: Mihkel Tamme

Tartu varasuvine muusikafestival Tartu Indiefest avaldas esinejad, kes lisaks kodumaistele suurnimedele maikuises Tartus üles astuvad. Dagö, Kali Briis Bandi ja HU? kõrval saab lavalaudadel näha ka ekspressiivset Norra kollektiivi Sturle Dagslandi, UKst pärit sündi-indiet viljelevaid kutte bändist April Towers ja modulaarsüntesaatoril eksperimenteerivat ekket Eestist.

Sturle Dagsland on muusikaline kooslus Norrast, kes on jõudnud vallutada lavad nii kaugetes Gröönimaa kalurikülades kui ka maailmakuulsatel festivalidel. Muu hulgas on enda lummava kavaga esinetud näiteks Barcelona Open Air festivalil, Fusion Festivalil ning vaid nädalapäevad tagasi Tallinn Music Weekil. Nende muusika toob mõtteisse müstilised Norra trollid ja fjordide ürgse ilu, lloomingust leiab nii ingellikku skandeerimist kui ka kõhedusttekitavaid karjatusi. Sturle Dagsland on muusikaline kooslus, kes jääbki üllatama, kontserdi esimesest minutist viimaseni ning nende ekspressiivne multiinstrumentalism segatuna innovaatiliste vokaalidega on kindlasti üks 2016. aasta Indiefesti suurim üllataja. Ekke Västrik on helilooja, helidisainer ja improviseerija. Tema elektroonilise muusika projektis ekke segunevad nostalgilised analoogsüntesaatorite helid, basstrumm, tumedad droneid, putuklikud micro beatid, kaugel ei ole ka ambient ega field recording. Kogu see eksperimentaalne elektro-maagia juhtub modulaarsüntesaatoril ja avaneb Indiefesti publiku ees 21. mai keskööl. April Towers on nagu sinu esimene õhtu mõnes avastamata klubis, nagu nahktagid ja päikeseprillid esimeses kevadpäikses, nagu öine jalgrattasõit suvises vihmas. Nagu kaks inglise kutti varasuvises Tartus, kaasas rõõmsameelne elektrikitarr, süntesaator ja kurvad kutsikasilmad... Inspireerituna kõigest alates 80ndate sündist kuni 90ndate house’i biitideni ja Depeche Modest kuni Chvrchesini, toovad Nottinghami poisid endaga Tartusse kaasa korraliku annuse kaasaegset sündi-indit. Tartu Indiefest toimub 19.-21.mail Genialistide klubis ja Kalevi tänava pargis. Festivalipassid hinnaga 15 eurot on müügil Piletilevis. Rohkem infot leiab festivali kodulehelt indiefest.eu ja Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles