Pildid ja video: «hull» prantslane tahab Atlandi ookeani ületada aerusurfates

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitte keegi ei ole varem Atlandi ookeani ületanud aerusurfates, kuid «hull» prantslane tahab olla esimene.

38-aastane Nicolas Jarossay alustas 5000-kilomeetrist teekonda eile, lahkudes Roheneeme saarte pealinnast Praiast eesmärgiga jõuda Kariibi mere saarele Martinique`ile, edastab The Local.

Jarossay loodab selle vahemaa ületada umbes kahe kuuga.

Prantslase «aluse» pikkus on  seitse meetrit ja laius on 83 sentimeetrit, olles klassikalisest surfilauast märgatavalt suurem.

Jarossayl on olemas magamisosa, mille pikkus on 2,2 meetrit ja kõrgus 45 meetrit ning selles on ka konku toidu ja vee jaoks.

Ta surfilaual on päikesepaneelid, millest saava energia abil laeb ta mobiiltelefoni ja teisi elektroonikaseadmeid, mille abil ta merepääste ja oma abimeeskonnaga sidet hoiab.

Prantslane treenis aerusurfamist kolm aastat enne, kui pika teekonna üle Atlandi ette võttis ning see läheb talle maksma umbes 50 000 dollarit, mis on annetused ja sponsorite raha. 

Viis aastat enne Jarossayd katsetas samal viisil  pika vahemaa läbimist ameeriklasest aerutaja Alex Linnell, kuid tema teekond kulges 3780 kilomeetri ulatuses Mississippi jõel.

Aerusurfamine on veespordiala, mis kujutab endast surfilauaga aerutamist.

Wikipedia: Roheneemesaared on riik (ametlik nimi Cabo Verde Vabariik) ja saarestik Atlandi ookeanis Aafrika läänerannikust 640 kilomeetri kaugusel.

Saarestik koosneb Tuulepealsetest saartest ja Tuulealustest saartest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles