Sotsiaalkatse video: tuhanded inimesed kõndisid ükskõikselt mööda «vanemad kaotanud» lastest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Austraalias Brisbane`is tegi firma Key Assets Australia ostukeskuses sotsiaalkatse, uurides kui kaastundlikud on inimesed laste vastu.

Katse peategelasteks olid poiss ja tüdruk, kes stsenaariumi kohaselt kaotasid keskuses olles vanemad silmist ja ei leidnud neid enam üles, edastab Daily Mail.

Kaks umbes viieaastast last oli pandud ostukeskuses eraldi keset rahvahulka ja nad pidid teesklema, et vanemad on kadunud.

Kaheksa tundi kestnud uuringus liikus «eksinud» lastest mööda tuhandeid inimesi, ainult 21 inimest peatus ja küsis, kus on laste vanemad ja kas nad saavad lapsi aidata.

Esimene isik, kes kurva väikese tüdruku juurde astus, oli naine, kes päris lapse vanemate kohta. Eksperimendi tegijate sõnul oli see naine tõesti üksinda olnud lapse pärast mures.

Väikese poisi juurde suundusid esimestena kaks ostukottidega naist, kes märkasid, et ta on üksinda ja tundub eksinuna.

Kolmas oli üks isa koos oma kahe lapsega, kes olid umbes sama vanad, kui «vanemad kaotanud» lapsed. Mehe sõnul märkas ta tütar esimesena üksinda seisnud kurba tüdrukut ja näitas teda talle. Pere läks tüdruku juurde uurima, et miks ta üksinda on.

Lisaks neile oli veel kümmekond inimest, kes laste käekäigu vastu huvi tundsid.

Sotsiaalkatse teinute teatel huvitas neid inimeste reageering üksinda olnud lastele, kuid samas tahtsid näidata, mis juhtub, kui laps tõesti suures ostukeskuses ära kaob.

Video näitas, et ei olnud just palju neid, kes oleks tahtnud lapsi aidata ja enamik inimestest kõndis ükskõikselt mööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles