Araabia Ühendemiraatides anti kohtu alla naisturist, kes ei soovinud kohalikega suhelda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Dhabi lennujaam
Abu Dhabi lennujaam Foto: SCANPIX

Araabia Ühendemiraatides pidas politsei lennujaamas pealtnäha tühise asja tõttu kinni ameeriklannast turisti.

25-aastane naine, kes oli vahi all alates 23. veebruarist süüdistatuna kohalike tavade rikkumises, astus täna kohtu ette, edastab news.com.au.

Ameeriklanna selgitas meediale, et ta oli Abu Dhabi lennujaamas, kui tema juurde astusid kaks meest, kes tema arvates ahistasid teda. Naine keeldus nendega suhtlemast.

Naine sõnas kohtus, et ta ei saa aru, miks politsei ta kinni pidas, sest midagi ei toimunud.

«Need mehed tahtsid vist mind aidata ja minuga tutvuda, kuna mul oli järgmisele lennule kiire, siis keeldusin nendega vestlemast ja midagi ei juhtunud,» teatas naine.

Kohus langetas otsuse, et naine rikkus Araabia Ühendemiraadi avaliku elu ja viisakuse reeglit ning ta peab trahvi maksma.

Ta peab nüüd ootama kohtu dokumenti, kuid see antakse välja alles 2. mail. Alles pärast seda pääseb ta vabadusse.

Abu Dhabis asuv Ameerika Ühendriikide saatkond teatas, et on juhtumist teadlik ja nad annavad oma riigi kodanikule konsulaarabi.

Araabia Ühendemiraatides on tavaline, et trellide taha jõuavad ka need, kes rikuvad kohalikke käitumis- ja suhtlustavasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles