Air France`i geistjuuardid ei soovi lennata Iraani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France´i lennuk
Air France´i lennuk Foto: SCANPIX

Prantsuse lennufirma Air France geidest stjuuardid ei soovi töötada Iraani suunduvatel lendudel, kuna Iraani puhul on tegemist homovastase riigiga.

Geistjuuardid edastasid tööandjale kirja, milles teatatakse, et «nad ei saa lennata riiki, kus homoseksuaalsus on keelatud ning kus selle eest täiskasvanuid hukatakse ja alaealised saavad 74 kepihoopi», kirjutab The Telegraph.

Geistjuuardite märgukiri tuli pärast seda, kui Air France teatas, et taastab Pariisi ja Teherani vahelised lennud.

Prantsuse homosid ühendava organisatsiooni esindaja teatel ei soovi Air France`i geistjuuardid «lennata kindlasse surma».

Organisatsioon saatis vastava kirja nii Prantsuse valitsusele kui Air France´i tegevjuhile Frédéric Gageyle.

«Seksuaalsus ei ole märgitud meie passi ja see ei mõjuta meie töö kvaliteeti. Kuid ei tohi sundida seksuaalvähemusse kuulujaid lendama riiki, kus neid hukka mõistetakse ja võib olla isegi tapetakse,» seisab kirjas.

Möödunud nädalal lahvatas skandaal ka Air France`i naissoost pardatöötajate ümber, kuna lennufirma teatas, et Teheranis lennukist lahkudes peab neil rätik peas olema.

Lennufirma selgitas hiljem, et stjuardessidele antakse otsustamisvabadus. Need, kes ei soovi töötada Teherani lendaval liinil, ei pea seda tegema.

Islamiseaduste kohaselt peab Iraanis naistel avalikus kohas olema pea kaetud.

Air France lõpetas Pariisist Teherani lendamise 2008. aastal Iraani tuumarelvaprogrammi tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles