Treilerid: menusarja «Troonide mäng» uus hooaeg põhineb originaalstsenaariumil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma kõige oodatuma telesarja tiitli pälvinud fantaasiadraama «Troonide mäng» (Game of Thrones) uus hooaeg linastub Eestis esmaspäeval, 25. aprillil kell 22.00, vähem kui 24 tundi pärast maailma esilinastust. Kuuenda hooaja tegevustik põhineb suures osas originaalstsenaariumil, kuid ka George R. R. Martini raamatusarja «Jää ja tule laul» (A Song of Ice and Fire) siiani avaldamata raamatul «The Winds of Winter».

Juba neljandat aastat järjest maailma enim allalaetud TV-sarjaks osutunud «Troonide mäng» on võitnud fännide südamed ootamatute süžeekäikudega, kus ükski peategelastest ei ole kaitstud surma eest. Kuid kuues hooaeg tõotab tulla veelgi ettearvamatum, sest erinevalt varasematest hooaegadest jõuab see avalikkuse ette enne raamatut. Autori ja sarja tegijate sõnul ei riku selline järjekord raamatut, sest uue hooaja tegevusliin põhineb suurel määral ka originaalmaterjalidel, mis ei pärine üldse Martini raamatutest.

Sarja kuues hooaeg annab vastused mitmetele küsimustele, mis jäid eelmises hooajas lahtiseks – kas surmavalt haavata saanud Jon Snow jääb ellu, milline saatus ootab sõdalaste poolt röövitud draakoniemandat Daenerys Targaryeni ja palju muud. Sarja tegijad on ka vihjanud, et selles hooajas saab näha sarja seni suurimat ja võimsaimat võitlusstseeni, mille ühel pool sõdivad sajad inimesed, kuid vastasarmee moodustavad hoopis ohtlikumad jõud.

Kuuendas hooajas lisandub kaheksa uut osatäitjat: Rootsi näitleja Max von Sydow (The Exorcist), Austraalia näitlejanna Essie Davis (The Babadook) jt. Kuuenda hooaja võtted toimusid lisaks varasematele võttepaikadele Põhja-Iirimaal, Hispaanias ja Horvaatas ka Islandil.

«Troonide mäng» on HBO põnevusdraama, mis esilinastus USAs 2011. aasta aprillis. Sari räägib fantaasiamandritest Westeros ja Essos, kus talv ja suvi võivad kesta aastaid, ning seal elavatest kuningatest, kuningannadest, rüütlitest, vabameestest ning nende võitlusest troonile. Viie aasta jooksul on „Troonide mäng“ nomineeritud 86 Emmy auhinnale ning võitnud 26 korral, neist lausa 12 auhinda 2015. aastal.

Vaata esmaspäeviti algusega kell 22.00 FOX kanalil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles