Rootsi inseneriala töötajate streik seab Eurovisiooni toimumise ohtu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Globen Arena Stockholmis, kus toimub Eurovisiooni lauluvõistlus
Globen Arena Stockholmis, kus toimub Eurovisiooni lauluvõistlus Foto: SCANPIX

Rootsis toimub sel nädalal 11 000 inseneriala töötaja streik, millega võib liituda ka Rootsi ringhäälingu SVT 80 tehnilist töötajat, samas on aga käimas suurlauluvõistluse Eurovisiooni viimased ettevalmistused.

Möödunud reedel teatas Rootsi teenindussektori töötajate ametiühing Almega, et nüüdne streik rikub riiklike streigireegleid, edastab The Local.

Kuid Eurovisiooni eelne streik võib sellegi poolest leida aset, kui teenindussektorisse kuuluv Rootsi inseneride ametiühing oma otsusest ei loobu ja selle korraldab.

Rootsi inseneride ametühingu juriidiline nõunik Lars Åström arvas, et streik ja läbirääkimiste pidamine tööandjatega võib kesta vähemalt viis päeva, kui mitte kauem.

«Tööandjad püüavad meid mõjutada ja loodavad, et me kaotame huvi streikida, kuid tegelikult on vastupidi. Meie liikmete moraal on kõrge,» teatas esindaja.

Lauluvõistluse ettevalmistamist mõjutavad umbes 80 Eurovisiooniga otseselt  seotud STV töötajat, kes võivad samuti streikida.

Eurovisiooni korraldajate teatel ollakse ettevalmistustega lõppfaasis, kuid siiski on veel piisavalt teha. Osade töötajate puudumine aeglustakas nii ettevalmistusi kui ka kõige lõplikku valmimist.

SVTl on plaanis Eurovisiooni eelsel ajal teha ja näidata mitmeid selle muusikasündmusega seotud saateid, kuid ka need võivad ohus olla.

«Arvame, et Eurovisioon 2016 lava Stockholmi Globen Arenal tuleb läbi aegade parim. Lavatöötajad ja teised, kes lava hea toimimise eest vastutavad, töötavad sõna otseses mõttes ööpäev läbi. Lava peab valmis olema enne, kui lauljad asuvad seal proove tegema,» teatasid korraldajad.

Laval toimuva jäädvustavad 26 kaamerat ja lava valgustavad 1500 valgusallikat.

Eurovisiooni õhtujuhtideks on Petra Mede ja Måns Zelmerlöw.

Eurovisiooni esimene poolfinaal on 10. mail ja teine poolfinaal 12. mail ning finaal 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles