Innovatsioon lennunduses teeb reisimise mugavamaks

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki aken
Lennuki aken Foto: SCANPIX

Lennukite juures aastate jooksul tehtud mitmeid muutusi, kuid lennukiakna disain on läbi aastate olnud sama. Nüüd asutakse sedagi muutma.

Kuigi akna kuju jääb endiselt samaks, siis loodab prantsuse ettevõte Vision Systems turule tuua uued aknad, mis end vastavalt sisse tulevale päikesevalgusele automaatselt tumedamaks muudavad, vahendab Travel and Leisure.

Disainimisel kasutatakse mikroskoopilisi osakesi, mis valgust filtreerivad ja siis vastavalt vajadusele seda kas rohkem või vähem sisse lasevad. Lisaks sellele, et reisijad ei pea enam kriiskava päikesevalguse eest varjuma, ei pea stjuardessid ka pidevalt aknakatteid sulgema ja avama.

Lisaks loodavad lennufirmad sellega natuke ka raha kokku hoida, sest väidetavalt aitab see langetada ka lennukis olevat õhutemperatuuri ning seetõttu ei pea enam nii võimsalt konditsioneeri abi kasutama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles