Pildid: Rootsi prints Carl Philip teatas ametlikult poja sünnist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi kuninglik pere sai eile õhtul uue liikme, kuna prints Carl Philipi naine, printsess Sofia sünnitas poja.

Carl Philip lausus pressikonverentsil, et temal ja ta naisel on olnud emotsiooniderohke aeg ning nad on järeltulija pärast õnnelikud, edastab The Local.

Printsi teatel kaalus ta poeg sündides 3,6 kilogrammi ja oli 49 sentimeetrit pikk.

Rootsi kuningliku pere esindaja teatas enne pressikonverentsi meediale, et 31-aastase printsessi sünnitus kulges normaalselt ning ema ja lapsega on kõik korras.

Uue printsi nimi ei ole veel teada, kuid Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf peaks selle avaldama kas täna või homme.

36-aastane Carl Philip on kuningas Carl XVI Gustafi ja ta naise, kuninganna Silvia teine lapse. Lastest vanim, kroonprintsess Victoria, pärib Rootsi trooni.

Carl Philip abiellus endise pesumodelli ja tõsielustaari Sofia Hellqvistiga möödunud aasta juunis.

Sofia Hellqvist õppis USAs New Yorgis raamatupidamist, teenides samas raha ettekandjana. Hiljem sai temast joogaõpetaja.

Alates 2010. aastast on Sofia olnud seotud heategevusorganisatsiooniga, mis abistab Lõuna-Aafrika vaesuses elavaid lapsi, kuid pärst printsiga abiellumist loobus sellest tööst, keskendudes kuningliku pere esindamisele.

Uue printsil on palju mängukaaslasi, neist kõige noorem on kroonprintsess Victoria poeg Oscar, kes sündis vaid seitse nädalat tagasi. Victorial ja ta mehel, prints Danielil on ka nelja-aastane tütar, printsess Estelle.

Londonis elaval printsess Madeleine`il on samuti kaks last, printsess Leonore ja prints Nicolas.

Rootsi kuninglikku peret tundvate ekspertide arvates võib uus prints saada Dalarna hertsogi tiitli, kuna ta ema, printsess Sofia on sealt pärit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles