Rootsi elektropopi duo Kate Boy juba sel laupäeval Rock Cafes Tallinn Music Weeki klubiõhtul

Irene Tambek
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Boy 2015. aasta TMW-l
Kate Boy 2015. aasta TMW-l Foto: Maris Savik

Sel laupäeval, 23. aprillil esineb Tallinnas klubis Rock Café Rootsi elektropopi duo Kate Boy. Kontserdi erikülaline on Eesti ghostpopi grupp Zebra Island. Klubiõhtut esitlevad festival Tallinn Music Week ja Telia koos Spotify’ga. Piletid kontserdile on saadaval Piletilevis hinnaga 19 EUR. Telia klientidele kehtivad soodustused. 

Pea kuu pärast Tallinn Music Weeki (TMW) festivali jätkub mullu sügisel käivitunud  klubiürituste sari, mille raames kutsutakse siia taas esinema aegade jooksul festivalilt hoo sisse saanud välisartiste. Seekord naaseb Tallinna eelmisel TMW-il Rock Café rahvast täis meelitanud Stockholmi elektropopi duo Kate Boy. 

Austraalia päritolu vokalisti Kate Akhursti ja rootslastest produtsentide Markus Dextegeni ja Hampus Nordgren Hemlini kokkupõrkel viis aastat tagasi Stockholmis sündinud efektse, omakõlaline ja androgüünse imagoga grupi läbilööki tähistas 2012. aastal ilmunud EP „Northern Lights“. Plaadi nimiloo eufooorilise refrääni lubadus „kõik, mida me puudutame, muutub kullaks“ on seni vett pidanud ning toonud neile nii publiku poolehoiu kui kriitikamenu. Nende iseloomulikku kõlapilti on võrreldud nii The Knife’i jäise elektroonikaga kui Peter Gabrieli loomevaramust 21. sajandisse sikutatud, joovastavate refräänide ja kõrgläikese polituuriga kaetud pop-vinjettidega. 

Vahepeal on toonasest triost saanud duo (koosseisus Kate Akhurst ja Markus Dextegen) ning ilmavalgust on näinud nende tribal-house rütmikast, nakatavaist sündikäikudest ja skandeerivast vokaalist kantud debüütalbum „One“. Kate Boy tänavuseks täistabamuseks on aga kõva rusikaga küborg-elektro lajatus Edwyn Collinsi 1994. aasta hitist "A Girl Like You", mille kohta terava keelega muusikasait Noisey on öelnud: „Kui Edwyn tahtis tüdruku lihtsalt rajalt maha võtta, siis Kate Boy versioonis tegeletakse päris pahaendelise stalkimisega.“ 

Tallinna jõuab dünaamiline duo oma tänavuse Euroopa tuuri finaalis. Kontserdil lubatakse esitada salvestustest mõnevõrra erinevaid spetsiaalseid live versioone. „Raputame lood liigestest lahti – mõnesse süstime ekstra vunki ja mõne peo-bängeri tõmbame ehk hoopis tasasemaks,“ lubab Markus. 

Kontserdi erikülalise Zebra Islandi kummituslikku kergust püüdvas loomingus kohtuvad uue aastatuhande helid möödunud sajandi lõpu süntpopi ja shoegaze’i kajadega. Bändi kõlapildi läbivaiks joonteks on unelevaist meloodiast kantud sensuaalne vokaal ja mitmekihilised sündikäigud. Kohalikku muusikavälja värvikate esinemiskostüümidega raputanud ja ka Eesti Laul 2016 poolfinaali jõudnud bänd lubab eelseisval kontserdil ette kanda eeskätt peagi ilmuva teise kauamängiva lugusid. 

Zebra Islandi solisti Helina Risti sõnul on bändil tohutult hea meel Rootsi elektropopi staari erikülalistena üles astuda. 

„Juba Kate Boy EP "Northern Lights" näitab, et räägime ühist tunnete ja helide keelt – on ju Zebrad alati kuulajaid viinud virmaliste tagusesse maailma, pimeda öö värvilisse virr-varri. Oleme samas piisavalt erinevad, et üksteist laval täiendada – Kate Boy naiselik lauljatar hoiab bändis poisilikku imagot, Zebra poisilik lauljatar aga ülistab just ülimat naiselikkust. Mustvalge maailm saab ühtseks värviliseks. Duaalsus on teema!“

Rock Café uksed Kate Boy ja Zebra Islandi kontserdile avatakse laupäeval, 23. aprillil kell 20:00. Zebra Island astub lavale kell 21:00, Kate Boy kell 22:00. 

Piletid kontserdile on müügil Piletilevis hinnaga 19 EUR. Telia klientidele kehtivad soodustused.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles