Adam Lambert: ma pole Freddie Mercuryga võrreldav

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Lambert
Adam Lambert Foto: ERR

ETV saade «Ringvaade» uuris kolmapäeval Rock Cafe's esinenud superstaar Adam Lambertilt, kuidas ta suhtub võrdlustesse Queeni legendaarse laulja Freddie Mercuryga.

Lambert saavutas laiema tuntuse seitse aastat tagasi, kui ta Ameerika superstaarisaates teisele kohale jäi. Toona 26-aastane laulja esitas prooviesinemisel Queeni kuulsaimat hitti «Bohemian Rhapsody» ja ta poleks unistadagi julgenud, et ühel päeval kutsuvad kuulsa rokkbändi liikmed ta endale solistiks.

«Kui keegi oleks mulle öelnud, et sellised asjad hiljem juhtuma hakkavad, poleks ma teda uskunud. Mul on tohutult vedanud ja ma olen väga õnnelik, et seda teha saan,» tunnistas Adam.

Lambert saab Queeni kitarristi Brian May ja trummar Roger Tayloriga suurepäraselt läbi.

«Meil on perekondlik õhkkond. Me käime laval ja see on mu lemmikosa, kui me koos muusikat teeme. Aga me lendame ja reisime koos, sööme õhtust. Queeniga tuuril olles on nad mu perekond,» rääkis Lambert.

Lambert rõhutas, et ta pole kunagi tahtnud legendaarset Freddie Mercuryt matkida.

«Mul vedas sellega, et kõik said kiiresti aru, et ma ei ürita Freddie moodi olla ja täpselt tema moodi laulda. Minu arust oleks see viga ja fännid said sellest kiiresti aru ja kriitikud samuti. Seega läksid liikvele jutud, et ma teen seda enda moodi. Meie kõrvutamine hakkas siis vaibuma, mis on väga hea, sest ma armastan Freddie Mercuryt ja ma ei taha, et meid võrreldakse. Ma polegi Freddie Mercuryga võrreldav. Ta inspireerib mind ja saan laval esitada laule, mille ta koos Briani ja Rogeriga kuulsaks laulis,» seletas Lambert.

Lambert austab Queeni laulude puhul seda, et need räägivad inimlikust kogemusest ja südameasjadest.

«Ma arvan, et sellepärast on need laulud ka nii hästi vastu pidanud. Laulude sõnad ja meloodiad ei ole oma ajas kinni. Seda üritan ka ise oma muusikas teha - kirjutada universaalsetest ideedest ja asjadest, mis mõjutavad kõiki inimesi,» rääkis laulja.

Queen ja Adam Lambert esinevad Tallinna lauluväljakul 5. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles