ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «ADO»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «ADO» autor Liisi Teeväli õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia III kursusel moedisaini
ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «ADO» autor Liisi Teeväli õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia III kursusel moedisaini Foto: Liis Reiman

ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «ADO» autor Liisi Teeväli õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia III kursusel moedisaini.

Foto: ERKI

Kollektsiooni kirjeldus:

Rõivakollektsioon “ADO” on inspireeritud maalikunstnik Ado Lille loomingust, kes võlub oma pulsseerivalt koloriitse värvimaailmaga ja julgelt erootiliste naisaktidega.

Ado Lille maali taga seisab modell, muusa. Luust ja lihast naine, keda kunstnik natuurist joonistab. Lille värvikäsitlus on omapärane, see on tekkinud kihthaaval, vahel nädalaid või kuid väldanud loomeprotsessi jooksul. 

Reljeefid näikse kajastavat kunstniku otsinguid ja kõhklusi. Vahel on nii mõnigi kiht halastamatult maha kistud ja uus asemele kasvatatud. 

Kollektsioonis on püütud tabada kunstiloome protsessilist poeesiat. Seda, kuidas naine molberti ees järk­järgult värviküllaseks maaliks materialiseerub. 

Rõivastuse detailides on kasutatud intensiivselt naiselikkust rõhutavaid elemente ning enamiku komplektide juures puhast lõuendit sümboliseerivat valget kangast.

Kollektsiooni  aluseks  on  võetud aastatest 2008­-2010 pärit A. Lille maalid, mis on võimalikult autentsena kangale digiprinditud. Õhulisuse ja läbipaistvuse saavutamiseks on kasutatud siidorganzat ja burn­out prinditud kangast. 

Lõikega on püütud väljendada  piiripealset kontrasti kurguni kinni nööbituse  ja läbikumava alastuse vahel.

Naisakti on läbi sajandite varjamatult peetud imetlusobjektiks ja seda eriti meessoost publiku meeleheaks. Kollektsiooniga «ADO» soovib autor naiselikkusest inspireeritud peenmateeria algsele muusale (naisele) tagasi peegeldada ja luua kujundi eneseküllasest naisest, kes ei pea end vaid ihaldusobjektiks, vaid julgeb endana olemisest ehtsat rõõmu tunda.

Foto: ERKI
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles