Video: maailma suurim nüüdisviikingilaev asub seilama üle Atlandi ookeani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeva suurim viikingilaev Harald Hårfagre
Tänapäeva suurim viikingilaev Harald Hårfagre Foto: Youtube

Norras ehitati vanade viikingilaevade eeskujul koopia, mille puhul on tegemist tänapäevase maailma suurima viikingilaevaga ning sellega asutakse seilama üle Atlandi ookeani.

Laev sai nime kümnendal sajandil valitsenud kuninga Harald Hårfagre (Harald Helejuus) järgi, kes ühendas  Norra ala oma võimu alla, edastab The Local.

Rootslasest kapten Björn Ahlander  tahtis «draakonilaeva» ankru hiivata juba möödunud pühapäeval Norras Avaldnesis, kuid ilmaolude tõttu tuli lahkumist edasi lükata.

Nüüdsiviikingid tahavad seilata kuulsa Leif Erikssoni jälgedes, kes oletatavalt jõudis sajandeid enne Christoph Kolumbust Põhja-Ameerikasse.

Ahlanderi teatel kulgeb nende teekond Norrast Islandile, sealt edasi Gröönimaale ja Kanadasse New Foundlandile, kust liigutakse edasi lõpp-punkti Ameerika Ühendriikidesse.

«Meil on praktiliset üks kuu aega Atlandi ookean ületada, sest siis on ilm kõige soodsam, kuna puuduvad madalrõhkkonnad ja tugev tuul,» teatas kapten meediale.

Viikingialust saadab turvalisuse huvides teine laev, mille pardal on 33 liikmest koosnev päästemeeskond.

«Meil tuleb ületada ohtlikke vetevälju, mille hulka kuulub ka Gröönimaa lõunaosa meri, kus on palju jääd ja madalad temperatuurid. Tegemist on avatud laevaga ja lained võivad igal hetkel üle parda lüüa. Tugeva lainetuse korral tuleb olla väga ettevaatlik,» jätkas Ahlander.

Harald Hårfagre pardal on olemas kõik tänapäevased navigatsioonivahendid, kuid on ka selliseid, mida kasutati iidsel ajal nagu näiteks magnetkompass. Mingil ajal seilatakse vaid päikest silmas pidades.

«Peame olema valmis selleks, et meie elektroonika lakkab töötamast, sest merevesi võib nutiseadmetele üsna halvasti mõjuda. Seega ei saa me loota vaid tänapäeval kasutusel olevale, vaid laename mõnda ka viikingitelt ja 18. sajandi merendusest,» lisas kapten.

Viikingialus on 35 meetrit pikk, kaheksa meetrit lai ja masti kõrgus on 24 meetrit. Tegemist on nüüdisajal ehitatud suurima viikingilaevaga, mis valmis 2012. aastal ning mille ehitamiseks andis raha Norra tuntud ärimees Sigurd Aase.

Harald Hårfagre peaks plaani kohaselt olema 1. mail Islandil Reykjavikis, 16. mail Gröönimaal Qaqortoqis, 1. juunil Kanadas New Foundlandil St. Antonys, 15. juunil Kanadas Quebec Citys, 1. juulil Kanadas Torontos, 8. juulil USAs Ohios Fairbort Harboris, 14. juulil Michiganis Bay Citys, 27. juulil Illinoisis Chicagos, 5. augustil Wisconsinis Green Bays, 18. augustil Minnesotas Duluthis, 5.septembril New Yorgi osariigis Oswegos, 15.septembril New Yorgis ja oktoobri alguseks Connecticutis Mystic Seaportis.

Viikingilaeva meeskonda kuulub ka eestlanna Kerstin Karu, kes peab mereretke kohta blogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles