Elu24 video! 20 aastat puldis olnud popi sarja Disco Tallinn üks vedajatest DJ Widenski sai omanimelise kella

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 07.mail toimub teater NO99 kohvikus ülipopulaatseks kasvanud ja kõigest aasta ja pool tegutsenud üritustesari Disco Tallinn, mille eestvedajateks legendaarsed DJ Widenski ehk Andrius Videnski ja DJ Tom Lilienthal. 

Disco Tallinnal on põhjust tähistada, sest 7.mail pidutsetakse nii Videnski sünnipäeva puhul, kui selle puhul, et mees on DJ-puldis plaate keerutanud ja rahvast tantsutanud juba 20 aastat. Elu24 uuris diskorilt humoorikama hetke kohta karjääri jooksul ja, et kas tõesti on disco veel tänapäeval popp!

Foto: Rene Lutterus

Andrius Videnski rääkis Elu24-le, et pidudesari on kenasti ja üllatuslikult käima läinud juba esimest peost alates. «Väga hea tunne on selle sarjaga seoses.»

Foto: Rene Lutterus

«Discost on alguse saanud nii palju muusikastiile, sellel on väga kandev roll kogu kaasaegses tantsumuusikas ja üldse tantsumuusikas läbi aegade. Ma arvan, et ta ei kaogi mitte kunagi mitte kuskile. Ta veidi muutub ja kaasajastub,» rääkis diskor, et tänapäeval on alastiil nu-disco, mis on väga tugevate disco-mõjutustega, aga siiski väga kaasaegne.

Disco Tallinna korraldajad tegelevad juba järgmise hooaja, 2016.-2017. aasta planeerimisega ning jätkatakse NO99 teatris, sest suuremaks ja festivalilaadseks seda ajada ei plaanita.

Foto: Erlend Štaub

15-aastaselt oma esimese avaliku esinemise diskorina teinud Widenski karjäär sai alguse põhikooli lõpuklassi raadioruumis, kus sai veedetud iga vahetund. «Kahe sõbraga hakkasime koolipidusid tegema,» rääkis mees, et inimesed olid valmis võtma vastu igasugust uut muusikat ja oli lihtne enda maitset peale suruda.

Muide, Widenski paistab olevat esimene DJ Eestis, kelle jaoks tuli välja omanimeline kell! «Koostöös Casioga valisime musta värvi ja ta võib-olla on piisavalt naturaalne, et ka naised võiksid seda kanda,» lisas diskor, et kell on reklaamide kohaselt veekindel ja purunematu. Äge kell tuleb loosi ka Elu24 lugejate vahel!

Vaata videost, millise jabura ja humoorika loo rääkis DJ Widenski oma diskori kogemusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles