Video: Prantsuse telekanal näitas, kuidas enesetaputerrorist end restoranis õhku lasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera lindistus näitab Brahim Abdeslami sisenemas restorani
Turvakaamera lindistus näitab Brahim Abdeslami sisenemas restorani Foto: Youtube

Prantsuse telekanal M6 näitas esmakordselt, kuidas enesetaputerrorist end Pariisi restoranis möödunud sügisel õhku lasi.

Pariisi Comptoir Voltaire restorani turvakaamera videol on näha 31-aastast Brahim Abdeslami, kes õhkis end 13. novembril 2015, edastab Daily Mail.

Just sel kuupäeval toimusid Pariisi mitmes paigas rünnakud, mille tagajärjel kaotas elu 130 inimest.

Belgias Brüsselis üles kasvanud mees oli sündinud Prantsusmaal ja selle tõttu oli tal Prantsuse kodakondsus.

Turvavideo paljastab, et terrorist sisenes restorani 13. novembril 2015 kell 21.40 ja ta paistab närviline kui suundub vaba laua poole. Ta ei istu laua taha, vaid katab vasaku käega näo ja paneb pommivöö plahvatama.

Videolt paistab suitsu ja segadust. Plahvatus rebis mehe keha kaheks, kuid söögikohas olnutest enamik pääses kergete vigastustega.

Abdeslamist oli nii vähe järele jäänud, et krimiuurijatel oli tema tuvastamisega suuri raskusi. Ta isik saadi lõpuks kindlaks teha sõrmeotsa järgi.

Telekanal M6 näitas julma enesetapu- ja terrorivideot möödunud pühapäeval saates «Zone Interdite» (Keelatud tsoon).

Video juures on märge, et seda ei soovitata vaadata alaealistel ja nõrganärvilistel, sellest hoolimata hakkas see pärast televisioonis näitamist kiiresti levima.

Brahim Abdeslami vend on Salah Abdeslam, kes pärast Pariisi rünnakuid põgenema pääses ja mitu kuud hiljem Brüsselis tabati. Salah Abdeslam pidi end õhkima Pariis kuulsa staadion Stad de France`i juures, kuid viimasel hetkel loobus sellest.

Belgia võimud annavad Salah Abdeslami Prantsusmaale välja, kus ta terrorismis süüdistatuna kohtu alla antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles