BMX-sõitja Vasya Lukyanenko: igatsesin Tallinna tänavaid ja inimesi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX-sõitja Vasya Lukyanenko
BMX-sõitja Vasya Lukyanenko Foto: Daniel Kolodin/Global Newsroom/Red Bull Content Pool

Aasta ekstreemspordiüritus Simple Session on juba ukse taga ning linn hakkab vaikselt rahvusvaheliste sportlastega täituma. Ukraina päritolu BMX sõitja Vasya Lukyanenko osaleb Simple Sessionil neljandat korda, kuid soovitud medalist kõva häälega ei söanda rääkida: “Siia tulevad parimad sõitjad nii et on au juba nendega samal võistlusel osaleda.” Rääkisime Vasyaga tema teekonnast Tallinnasse ning vingetest videoprojektidest. 

1. Jõudsid Tallinnasse juba eile. Miks nii varakult?

Tulime varakult, kuna tahtsime filmida oma teekonda Simple Sessionile läbi Baltikumi. Tahame ka Tallinna tänavatel sõita, aga siinne kevad teeb selle väga keeruliseks.

Otsime uusi ja ägedaid kohti, kus BMX-iga sõita. Mulle meeldib ka pildistada ning Tallinn on selleks suurepärane. Olen alati nautinud Tallinnas veedetud aega ning siinseid inimesi.

Foto: Daniel Kolodin/Global Newsroom/Red Bull Content Pool

2. Sotsiaalmeedias kasutada hashtagi #roadtotallinn. On see su uus projekt?

See on meie teekond Simple Sessionile. Alustasime Ukrainast, sõitsime Valgevenest Leetu, veetsime Vilniuses paar päeva – pildistasime, kuid ilm oli kehv ja sõitsime Riiga. Seal saime ka õues vaid päeva veeta nii et lõpuks filmisime kohalikus sisehallis. Meie sihtpunktiks oli Tallinn – jõudsime kohale, kuid ka siin sajab.

3. Kuidas sul õnnestus tehase projekt ellu viia?

Idee oli mul olemas pikka aega. Kasvasin üles industriaal linnas Dnipropetrovskis, seal on palju tehaseid. Ma olen alati imetlenud nende atmosfääri ja massiivsust. Meil veda väga ühe terasetehasega, mille juhtkonnale meie idee meeldis ja nad aitasid meil seda realiseerida.

4. Kui kaua see aega võttis?

Terasetehas töötab 24/7 ning ei puhka ka nädalavahetustel ega pühadel. Meil oli ainult kaks tööpäeva filmimiseks ning mõni tund, et kohaga tutvuda Kokku oli meie meeskonnas 12-13 inimest ja paar kutti tehase poolelt.

Tänavatel ja parkidel sõitmine erineb oluliselt tehases sõitmisest.

Foto: Sergey Illin/Red Bull Content Pool

5. Oled Sa Tallinnat igatsenud?

Ma igatsesin Tallinna tänavaid ja inimesi, kes Simple Sessionit külastavad – väga äge, kui publikule meeldib su sõit ning nad elavad kaasa ja toetavad. Igatsen pidusid ka – need olid eelmisel aastal väga lõbusad. Ühesõnaga, Simple Sessionil on alati väga tore.

6.Kas võtad sel aastal medali?

Haha! See oleks mu unistus, kuid konkurents Simple Sessionil on väga tugev. Siia tulevad parimad sõitjad nii et on au juba nendega samal võistlusel osaleda.

7.Kas leiame Sind aftekatelt?

Kindlasti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles