Video: Donald Trumpi «salarelv» on ta tütar Ivanka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump
Ivanka Trump Foto: SCANPIX

The Guardiani ja The New York Timesi teatel on Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi kampaania «salarelvaks» ta tütar Ivanka, kes käitub alati korrektselt, naeratab nagu tippmodell ja kaitseb isa südamlikult soojade sõnadega.

Donald Trumpil on abielust Ivana Trumpiga kolm last: Donald juunior, kes on sündinud 1977, Ivanka, kes on sündinud 1981 ja Eric, kes on sündinud 1984. Need kolm last töötavad isa loodud firmades.

Teisest abielust Marla Maplesiga on Trumpil tütar Tiffany, kes sündis 1993. aastal.

Trump abiellus kolmanda naise Melania Knaussiga 2005. aastal ning perre sündis 2006. aastal poeg Barron. Samal aastal sai Sloveenia päritolu Melania USA kodakondsuse.

Ivanka Trump tõi märtsis lapse ilmale, kuid juba kaks nädalat pärast sünnitust oli ta isa kampaania juures tagasi ja pehmendas tema väljaöeldut.

Telekanal CNN tegi aprilli alguses Trumpide perega intervjuu, milles astus üles ka Ivanka, kes teatas, et ta isa firmades töötab palju tugevaid ja tarku naisi, kes on talle eeskujuks.

Ivanka on aidanud oma isa valimiskampaania ajal mitmel viisil, ka sellega, et käis isaga kaasas erinevatel sündmustel kuini sünnituseni, olles tema positiivne reklaamnägu.

Juba varasemat on teada, et Donald Trump hindab oma tütart Ivankat kõrgelt ning seda mitte ainult ta ilu tõttu, vaid ka mõistuse pärast. Ivanka Trump on üks väheseid, kes suudab aegajalt Donald Trumpi arvamusi mõjutada.  

Ivanka Trumpi roll on muutunud valimsikampaania käigus aina tähtsamaks ja tähtsus kasvab, kui Donald Trumpist saab tõesti lõplik vabariiklaste presidendikandidaat. Arvatakse, et Trumpi vastaseks saab demokraat ja endine välisminister Hillary Clinton.

Donald Trump on kommenteerinud naisi mitmel korral negatiivseks vaatepunktist, seega on ta populaarsus naiste seas madal. Hillary Clinton seevastu on naishääletajate seas populaarne.

Donald Trump on tütre koha samuti teinud kummalise avalduse öeldes, et kui Ivanka ei oleks ta tütar, kutsuks ta kohtingule.

Ivanka Trump oli see, kes 2015. aastal kuulutas välja, et ta isa Donald Trump on üks vabariiklaste presidendikandidaatidest.

Ivanka Trumpi isa kaitsmise strateegia on lihtne, ta ei kommenteeri isa poolt öeldut mahategevalt ega hukkamõistvalt, vaid leiab alati kuldse kesktee.

Ivanka Trump sõnas ühes intervjuus, et ta isa usub sugupoolte võrdsusse ja selle tõttu on ta feminist. Teada on, et Donald Trump pilkas rivaalist kandidaadi Ted Cruzi abikaasat Heidit tema ebatavalise välimuse tõttu, sama tegi ta ka presidendivõitlusest taandunud poliitiku Carly Fiorinaga.

Kui Donald Trump lahkab sotsiaalmeedias oma poliitilisi võite, siis Ivanka Trump jagab seal fotosid ja kirjutab pereelust, annab nõu tänapäeva kiir elutempoga naistele ja reklaamib oma ilutooteid.

Tal on oma bränd, mille all müüb rõivaid, kingi ja aksessuaare ning ta klientideks on edukad karjäärinaised. Lisaks on Ivanka Trumpil kolm alla viieaastast last ning ta töötab isale kuuluvas kinnisvarakontsernis.

Ivanka Trumpi tööelu sai alguse, kui ta oli 14-aastasena teismeline modell. Ta loobus sellest tööst, et saada hea haridus, lõpetades maineka Whartoni majandusülikooli.

Donald Trumpi sõnul on ta tütar tõeline kinnisvarahai, kes ei löö kartma ka kõige karmimate tehingute ees. Ivanka Trump ütles ära töökoha mainekas ajakirjas Vogue, mille talle tegi peatoimetaja Anna Wintour, kuna teda huvitas rohkem kinnisvaraäri kui mood.

Ivanka Trumpi abikaasa Jared Kuhsner on oma naist iseloomustanud kui nende pere «tegevjuhti», tema ise on projektide allkirjastaja. Neile meeldib olla maailmale avatud, uusi asju õppida ja teisi kultuure mõista. Selle tõttu on nende tütrel hiinlannast lapsehoidja, kes õpetab talle mandariini keelt.

Donald Trumpi valimiskampaania ajal on Ivanka paar korda sattunud halba valgusse. Üks neist oli, et ta ei saanud hääletada isa poolt, kuna ta ei registreerinud end New Yorgis õigel ajal hääletajaks. Lisaks pidi naine müügilt võtma oma firma rätikud, mis valmistati Hiinas odavtööjõu poolt ja kergelt süttivast materjalist.

Kriitikute sõnul on Ivanka Trumpi isa kaitsmise strateegia lihtne – ta annab intervjuusid eelkõige naisteväljaannetele ja oskab vältida keerulisi poliitilisi küsimusi.

Kinnitamata andmetel on Ivanka Trump sõbranna Hillary ja Bill Clintoni tütre Chelsea Clintoniga. Neid ühendab samasugune kasvukeskkond , äriline- ja poliitiline maastik, millel nende vanemad tegutsevad.

Hillary Clinton on samas demokraatide kandidaat, kellest võib USA valimiskampaania lõppvoorus saada Donald Trumpi jaoks keeruline vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles