Üks suuremaid India ajalehti kirjutas Eesti rändurist

Johanna Vahuri
, travel portal editor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meigo Märk reisi ajal kohtunud lastega
Meigo Märk reisi ajal kohtunud lastega Foto: Facebook

India üks suurimaid päevalehti India Times avaldas eile loo Lihula rännumehest Meigo Märgist.

India leht kirjutas, et inspireerituna paljudest teistest, kes on maailmale jala tiiru peale teinud, alustas Märk oma teekonda 11. mail 2014. aastal. 26-aastase noormehe eesmärgiks ei ole millegagi välja paista või olla reisiga millegi poolest parim, vaid ta teeb seda lihtsalt seepärast, et see on võimalik.

Seni on Märk reisinud läbi Eesti, Läti, Leedu, Poola, Šlovakkia, Ungari, Rumeenia, Serbia, Bulgaaria, Kreeka, Türgi, Iraani, India ja Nepali. Mägi eesmärk on läbi kõndida vähemalt ekvaatorijagu maad ehk 40 075 kilomeetrit umbes kümne aastaga. Siis on rännumehe enda sõnul ettekujutus olemas, kui suur meie maakera tegelikult on, ning ta võib siis ka uhkusega öelda, et on teinud sellele tiiru peale.

Teele asus Märk kaks kätt taskus ning on seni saanud toetust nii eestlastest poolehoidjatelt kui ka mitmetelt kohalikelt. Nii on ta ööbinud rohkem kui 130 erineva pere juures, kes kõik on teda avasüli kostitanud. Enamiku öid veedab mees siiski telgis ja metsas.  

Kõikide nende lahkete inimeste nimesid on muuseas võimalik näha ränduri Facebooki lehel.

Oma teel on Märk läbi telgi õhkukeste seinte kuulnud ööpimeduses Türgi mägedes huntide häält või India palavuses luusivat leopardit. Õnneks jäi mõlemal juhul telk siiski loomadele kättesaamatuks.

Pikim järjestikune kõnd on Märgil olnud seni 54 kilomeetri pikkune. Keskmiselt kõnnib ta päevas aga 25–35 kilomeetrit. Praeguseks on tal läbi käidud juba 8520 kilomeetrit, mis aga tähendab, et pikk tee on veel ees.

Ränduri tegemistel on võimalik silm peal hoida siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles