Pildid ja video: arheoloogid leidsid 4800-aastase ema hoidmas oma last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwani arheoloogid avastasid 4800 aasta vanuse naisemuumia, kelle käte vahel on ta laps.

Ema koos lapsega ja veel 48 muumiat leiti Taichungist, olles viited et selles piirkonnas elati juba kaua aega tagasi, edastab foxnews.com.

«Meie meeskond oli sõnatu, kui väljakaevamistel paljastus ema koos lapsega. Eriti üllatav oli see, et laps oli ema käte vahel,» lausus Taiwani loodusmuuseumi antropoloogiaosakonna ekspert Chu Whei-lee.

Naise uurimine näitas, et ta oli umbes 160-sentimeetrine ja laps 50-sentimeetrine, seega on tegemist imikuga.

Taiwani arheoloogid alustasid Taichungi piirkonnas väljakaevamistega 2014. aasta mais ja lõpetasid projekti umbes üks aasta hiljem. Muumiate, kelle seas on ka viis last, uurimiseks kasutati süsinikmeetodit.

Arheoloogid on viimastel aastatel leidnud mitmeid ebatavalisi muumiaid ja inimjäänuseid. Möödunud nädalal teatasid mitmed meediakanalid Kreekas Ateenas avastatud mässajate luustikest. Tegemist oli poliitik Cycloni ja ta pooldajatega, kes tahtsid 632. aastal eKr tõugata Ateena valitsejad võimult, kuid see ebaõnnestus. Nad tabati, lubati ellu jätta, kuid tegelikult hukati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles