Video: potitaime abil saab nutitelefoni laadida?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Kui emake loodus leiutas fotosünteesi, siis kindlasti ei võtnud ta arvesse, et kunagi võib olla USB, mis on universaal-jadasiin, mille abil saab seadmeid külge ja lahti ühendada ilma, et arvutit oleks vaja välja lülitada.

Euroopas tegutsev idufirma Arkyne Technologies arendas intrigeeriva seadme, mille abil saab nutitelefoni laadida potitaimega, edastab Discovery News.

Bioo Lite süsteem, mis põhimõtteliselt on USB, kasutab energia tekitamiseks mulda, vett ja potitaime, milles toimub fotosüntees.

Bioo Lite on väiksem versioon Bioo tehnoloogiast, mis kasutab energia saamiseks biomassi, milles on mikroorganismid, mis saab aktiveerida veega. Süsteemi keskel on seade, mis tekitab hapnikuringluse ja kogub energiat. Selle kohal on taim, kus toimub fotosüntees ning sellest tekkivad osakesed liiguvad taime all olevasse süsteemi. Kõik see kokku annab piisavalt suures koguses energiat, millega saab nutiseadmeid laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles