Video: USAs ei ole suudetud lahendada kahe teismelise poisi kadumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perry Cohen (vasakul) ja Austin Stephanos
Perry Cohen (vasakul) ja Austin Stephanos Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides on juba kaheksa kuud otsitud kahte teismelist poissi, kes kadusid salapäraselt.

14-aastased sõbrad Austin Stephanos ja Perry Cohen läksid möödunud aasta 24. juulil Floridas Jupiteri lähedal merele kalastama, kuid koju tagasi ei jõudnud, edastab People.

Rannavalve leidis poiste paadi kaks päeva pärast nende kadumist rohkem kui 120 kilomeetri kauguselt Florida rannikust, kuid poisse ei leitud. Samuti ei olnud paadis midagi, mis oleks viidanud nende saatusele.

Politsei teatel kadus paat pärast leidmist uuesti ja  see leiti märtsist Bermuda saarestikust lähedalt, mis on poiste kadumispaigast umbes 2000 kilomeetri kaugusel. Siis avastati paadist Austin Stephanose mobiiltelefon ja teisi poistele kuulunud asju.

Politsei lootis selle telefoni abil saada uut informatsiooni poiste kohta ja saadigi, sest seda kasutas Perry Cohen, kes saatis oma emale sõnumi.

«Hei ema, mina Perry. Minu iPad ei tööta hetkel, saan sellest saata sõnumi natukese aja pärast. Armastan sind,» kirjutas poiss.

«OK, tahtsin et sa täna öösel kodus ööbiks, igatsen sind. Pühapäeva hommikul läheme New Yorki. Oled kodutööd teinud?» edastas ema.

Poiss kinnitas, et kodused tööd on tehtud ja lisas, et «tahtsin ööbida......», kuid siis sõnum katkes.

Politsei sõnul ei ole teada, mis pärast seda poistega juhtus ning  et see sõnum on nende elusolemise kohta viimane märk.

Poiste pered oli eriarvamusel selle suhtes, mida leitud mobiiltelefoniga tegema peaks. USA meedia teatas esmalt, et kuna kadumisjuhtumit ei uurita kuriteona, siis poistele kuulunud asjad tagastatakse peredele.

Perry pere nõuab, et leitud asjad peaksid jääma uurimise ajaks politsei kätte, sest need võivad sisaldada veel vihjeid laste saatuse kohta.

Meediaallikate andmetel ei soovinud Austin Stephanose pere esmalt mobiiltelefoni jõudmist politseiuurijate kätte, kuna arvati, et see võib paljastada peresaladusi.

Nüüd aga olevat pered jõudnud mobiiletelefoni sisu uurimise ja andmete jagamise suhtes üksmeelele.

Politsei loodab, et telefonis on poiste viimase asukoha kohta mingeid koordinaate ja ka saatmata jäänud sõnumeid. Merevesi on telefoni mõnevõrra kahjustanud ja selle tõttu võib info kättesaamisega probleeme olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles