Prantsuse bussijuhid said väidetavalt üleandeks migrante lugeda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Prantsusmaal Caenis tegutseva bussifirma bussijuhid said väidetavalt oma ülemustelt ja politseilt käsu lugeda, palju nende bussidega migrante sõidab.

Twisto firma bussid sõidavad näiteks Caenist Ouistréhami parvlaevaterminali, mille kaudu viimastel kuudel on Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida põgenikud üritanud edasi liikuda Ühendkuningriiki, edastab The Local.

Telekanali France Bleu Normandia osakonna teatel on bussijuhtidele jagatud blankette, millele neil tuleb märkida, kui palju migrante nad on märganud ja kui palju migrante on bussiga sõitnud.

Samuti peavad juhid jälgima, millistest peatustest migrandid peale lähevad ja millistes maha.

Twisto juhtide teatel esitas politseile neile palve aidata migrantide arvu kindlaks teha.

Prantsuse bussijuhtide ametiühingu andmetel on üsna palju neid bussijuhte, kes selle lisaülesandega tegeleda ei taha ning selle tõttu esitati kaebus Prantsuse tööjulgeoleku komiteele.

«Bussijuhid teavitasid, et tegemist on ebameeldiva ülesandega ja osa neist ei soovi sellega tegeleda,» teatas bussijuhtide ametiühingu esindaja Samuel Varnier.

Caeni politseijuht Laurent Fiscus eitas telekanalile antud intervjuus, et politsei oleks Twisto firmale andnud käsu migrantide liikumist jälgida, samas aga tõdes, et selline informatsioon on võimudele kasulik.

«Ühistranspordi juhid ja konduktorid saavad edastada infot migrantide ja muu põgenikega seotu kohta. Politseile on selline info kasulik,» nentis politseijuht.

Prantsusmaal Calais`s on juba mõnda aega probleeme migrantidega, kes üritavad jõuda Eurotunneli kaudu Ühendkuningriiki. Kuna Calais`s on julgeolekumeetmeid karmistatud, siis on põgenikud hakanud otsima teisi Põhja-Prantsuse rannikulinnu, kust pääseks Briti saartele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles