Kariibi mere taimed said James Bondi järgi nime

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmis «Spectre» kehastas James Bondi Daniel Craig
Filmis «Spectre» kehastas James Bondi Daniel Craig Foto: SCANPIX

Kariibi mere saartel leiti uus taimeliik, millel on neli alamliiki ning need said nimetuse Briti kuulsa agendi kui ka samanimelise ornitoloogi James Bondi järgi.

Taimed kannavad teadusnimetust Jamesbondia, edastab foxnews.com.

1989. aastal surnud Briti ornitoloog James Bond uuris Kariibi mere saartel linde ning kirjutas sel teemal mahuka teadustöö ja raamatu.

Kirjanik Ian Fleming, kes puhkas Jamaical, oli ornitoloogi tööde ja tegevusega tuttav ning tegi temast oma kuulsa agendi James Bondi prototüübi.

Bond uuris Jamaical samas piirkonnas linde, kust leiti uued taimed, mis nüüd nii tema kui agendi nime kannavad. Teadlane J.M. Mears kasutas teaduslikku ladinakeelset nimetust Jamesbondia juba 1980. aastatel, kuid see ei juurdunud.

Fleming ütles ühes intervjuus, et talle meeldib nimi James Bond, kuna see on «lühike, ebaromantiline, anglosaksi ja väga mehine».

Teadlaste sõnul on uus taimeliik oma alamliikidega levinud nii Kariibi mere saartel kui Kesk-Ameerikas. Nad lisasid muiates, et ei ole teada, kas Jamesbondia joob martinit raputatult või segatult.

Need Kariibi mere saarte taimed ei ole esimesed, mis said väljamõeldud tegelase järgi nime. Teadlased nimetasid hiljuti Paapua Uus-Guineast leitud põrnika «Tähesõdade» tegelase Chewbacca järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles