Donald Trump tegi latiinodega vaherahu teatades, et talle meeldivad tacod

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump on oma kampaanias tümitanud latiinosid, et need tekitavad Mehhikost ja teistest Lõuna-Ameerika riikidest USAsse illegaalse rändega suuri probleeme.

Nüüd aga tundub Trump olevat teinud latiinodega vaherahu, kuna teatas, et talle see rahvas meeldib ja tema lemmikuks on Mehhiko üks rahvusroogi tacod, edastab BBC.

Trump lasi end jäädvustada Mehhiko püha Cinco De Mayo ajal, mil ta tacosid sõi.

Varem nimetas Trump latiinosid üldiselt, kuid eelkõige mehhiklasi, kurjategijateks ja vägistajateks, kes tulevad illegaalselt USAsse.

Samuti tegi presidendikandidaat ettepaneku ehitada USA-Mehhiko piirile kaitsetara, mis sisserändu takistaks.

Miljardärist poliitik Trump nentis nüüd, et tegelikult ei ole tal mehhiklaste ja teiste lõunapool elavate inimeste suhtes viha ning ta firmades töötab palju neilt aladelt sisserännanuid.

Hillary Clintonile ei jäänud Trumpi meelemuutus märkamata ja ta saatis Twitteris talle iroonilise kommentaari, et alles hiljuti oli Trump valmis latiinode vastu karme meetmeid kasutama.

Mehhiko juurtega USA koomik George Lopez saatis samuti iroonilise tviidi, et sotsiaalmeediasse jõudnud fotol on Trumpi näha tacosid söömas, kuid oletatavalt on need tacod valmistatud illegaalse migrandi poolt.

Oli veel teisi, kes kritiseerisid Trumpi tacode söömist, nimetades seda odavaks reklaamtrikiks.

Tacod on maisijahust krõbedad «taskud», mille vahele saab panna erinevaid täidiseid nii juurviljadest kui lihast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles