Keskkonnaamet pakub talviseid õppeprogramme

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaameti talviseid õppeprogramme saab tellida märtsi lõpuni ning need on toeks riiklikele õppekavadele.
Keskkonnaameti talviseid õppeprogramme saab tellida märtsi lõpuni ning need on toeks riiklikele õppekavadele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaamet alustab 10. jaanuarist talviste õppeprogrammidega, mis pakuvad võimalust uurida lähemalt talvist lumist loodust või hoopis soojas toas keskkonna- ja looduskaitse kohta tarkusi koguda.

Valida saab rohkem kui 70 programmi seast, täpsema info leiab keskkonnaameti kodulehelt. Talviseid õppeprogramme saab tellida märtsi lõpuni ning need on toeks riiklikele õppekavadele.

Koolides ja Soomaa rahvuspargi külastuskeskuses saab kuulata ettekannet Eesti kakulistest. Viljandimaa koolides ja lasteaedades ning Soomaa rahvuspargi õpperadadel korraldatakse õpetlikku mängu «Kes siin käis», kus saab otsida ja määrata loomade tegutsemisjälgi ning teada, kuidas kohastuvad loomad talviste elutingimustega.

Programme korraldavad keskkonnahariduse spetsialistid, kes tulevad ise koolidesse ja lasteaedadesse või ootavad õpilasi keskkonnaameti looduskeskustes.

Õppeprogrammid on tasuta, kuid kool peab oma rahadega leidma võimaluse, kuidas õpilased looduskeskusesse või matkarajale sõidutada. Keskkonnaamet saab siiski kompenseerida sihtasutuse Keskkonnainvesteeringute Keskus toel igas maakonnas teatud arvu koolide ja lasteaedade programmides osalemiseks mõeldud bussisõite 127.82 euro ulatuses asutuse kohta. Täpsemat infot saab oma maakonna keskkonnahariduse spetsialistilt.

Talviseks ajaks väljatöötatud programmidele saab lisaks tellida ka looduskaitse, jäätmekäitluse, veekaitse-, kiirguskaitse ja elukeskkonna planeerimise õppeprogramme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles