Video: 500 päevaks alkoholist loobunud mees tunneb end 15 aastat nooremana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Redditi kasutaja Matteo paljastas, et jõi 12 aastat iga päev alkoholi ja see oleks ta äärepealt tapnud.

Mees langetas otsuse olla 500 päeva alkoholita ja uurida, kas see aitab ta tervisel taastuda ning mis ta organismiga sel ajal toimub, edastab mirror.co.uk.

Matteo teatel mõjus 500 alkoholivaba päeva talle hästi, kuna ta muutus enda sõnul 15 aastat nooremaks ja kaotas märgatavalt kehakaalus.

Mees pani endast Redditisse pildid, milline ta nägi välja enne 500-päevase kainuskatse algust ja milline ta on nüüd.

«Jõin varem iga päev õlut ja viskit, tahtes sellest harjumusest loobuda. Olin igapäevase alkoholitarbimisega saavutanud põhja ja ma ei tahtnud enam samal viisil jätkata,» teatas mees.

Pärast kolme kuud kaine olemist alustas mees tervisejooksuga, mis omakorda aitas kaalu langetamisele kaasa.

Neli kuud tagasi postitas ta sotsiaalmeediasse teate, et ta jõi 12 aastat järjest iga päev alkoholi, kuid nüüd on ta üks aasta kangema kraamita vastu pidanud ning kaotanud 42 kilogrammi kehakaalust.

Pärast kuut kuud kainust teatas mees Redditis: «Katsetasin mitmel korral igapäevasest alkoholist loobumist, kuid varem see ei õnnestunud. Kui mul hakkasid alkoholi tõttu tekkima mälulüngad, sai aru, et pean oma elu muutma. Siis langetasin otsuses, et mitte ühtegi tilka enam».

Nii tema ise kui ka teised on tõdenud, et ta näeb märgatavalt noorem välja, lausa 15 aastat noorem.

Mehe sõnul võib alkoholist loobumise algus olla raske, kuid seda tuleb teha üks päev korraga, süüa tervislikult ja tegeleda spordiga.

Ta lisas, et katse edenedes hakkas ta end kindlamana ja tervemana tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles