Piloot suunas korduvalt lennuki järsult maa poole, mitmed said kannatada (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Airlinesi lennuk
United Airlinesi lennuk Foto: SCANPIX

Tugeva turbulentsi ning valede näitude tõttu keeras piloot lennuki nina korduvalt järsult maa poole, mitmed reisijad said väiksemaid vigastusi.

United Airlinesi lennuk oli teel Newarki lennujaamast Ameerika Ühendriikidest Dublinisse, kui lennukit tabas tugev turbulents. Kokpitis kõlas seepeale häire, nagu lennuki mootor hakkaks seiskuma, mistõttu keeras kaaspiloot lennuki nina korduvalt järsult maa poole, vahendab Daily Mail.

Juhtum leidis aset juba mõnda aega tagasi, kuid alles nüüd lõppes uurimine, millest selgus, et tegelikult liikus lennuk vahejuhtumi hetkel liialt kiiresti. Piloot siiski ei eksinud, sest andurid näitasi, justkui liiguks lennuk liiga aeglaselt. Seetõttu otsustas kaaspiloot ka korduvalt lennuki nina järsult maa poole suunata, et masinat stabiliseerida.

Pärast teist järsku laskumist said piloodid lõpuks aru, et kaaspiloodi näidik ei ole tõene. Seega võttis piloot juhtimise üles ning lennuk maandati piloodi näidikute järgi. Kokku sai vahejuhtumis kannatada 13 reisijat ja 4 meeskonna liiget, kellegi vigastused ei olnud tõsised.

Lennuõnnetuste uurimise üksus leidis, et vale kiirusenäit tulenes välise mõõdiku jäätumisest. Samal põhjusel kukkuks ka 2009. aasta juunis alla Air France'i lennuk, mis oli teel Rio de Jainerost Pariisi.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles