Video: avati maailma suurimad, pikimad ning kiireimad Ameerika mäed (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valravn
Valravn Foto: Scanpix/AP

Adrenaliiniotsijad on juba aastaid oodanud uue atraktsiooni avamist Cedar Pointi lõbustuspargis ning nüüd on see lõpuks avatud.

Valravni nime kandvad Ameerika mäed on maailma kõige kiiremad, pikemad ning kõrgemad, mis peaks pakkuma igale inimesele parajalt närvikõdi, vahendab Fox News.

Inimesi vedav rong tõuseb 68 meetri kõrgusele, kust avanevad imeilusad vaated. Seejärel liigub rong 90 kraadise nurga all otse alla ning kiirus tõuseb siis 120 kilomeetrini tunnis. Kogu rada on kilomeeter pikk.

Rongil kasutatakse ka uutmoodi kinnitusi, mistõttu on inimesel oma istmes justkui rohkem ruumi ning see tekitab ka suuremat kõhedust ja vabalangemise efekt on tugevam. Atraktsiooni loojad on ka kõik detailid viimseni läbi mõelnud. Nii ei saadeta lõbutsejaid otse järsust mäest alla, vaid enne peatub rong mõneks sekundiks, et kõikidel sõitjatel oleks aega närveerima hakata.

Cedar Point, mis asub Ohio osariigis Ameerika Ühendriikides, on veel mitme muu lõbustuspargirekordi omanik. Nii asub seal enim Ameerika mägesid, mis kõrguvad üle 60 meetri, neid on pargis lausa viis. Lisaks on seal ka kõige rohkem atraktsioone, kokku 83. Ühtlasi on seal ka kõige rohkem meetreid Ameerika mägesid, kokku 18 kilomeetrit. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles