Suri klassikalfilmis «Casablanca» üles astunud prantsuse näitleja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Casablanca». Pildil Humphrey Bogart ja Madeleine Lebeau
Kaader filmist «Casablanca». Pildil Humphrey Bogart ja Madeleine Lebeau Foto: Youtube

Pere teatel suri Hollywoodi 1942. aasta klassikafilmis «Casablanca» üles astunud prantsuse näitleja Madeleine Lebeau, olles 92-aastane.

Naise kasupoeg, režissöör Carlo Alberto Pinelli sõnas väljaandele Hollywood Reporter, et staar lahkus 1. mail Hispaanias Esteponas.

Lebeau kehastas filmis «Casablanca» Humphrey Bogarti tegelase Rick Blaine`i poolt hüljatud kallimat  Yvonne´i.

Lebeau tegi meeldejääva etteaste kuulsaks saanud steenis, kus ta laulab Rick´s Cafés La Marsellaise`i ja hüüab «Vive La France».

Pariisi lähedal 1923. aastal sündinud Lebeau põgenes nastide poolt okupeeritud Prantsusmaalt koos oma abikaasa, näitleja Marcel Dalioga 1940. aastal. Paar jõudis USAsse, lõi läbi Hollywoodis ning nad mõlemad said rolli «Casablancas».

Bogart mängib kultusfilmis Marokos asuva kohviku omanikku, kuid see asub natsimeelsete poolt kontrollitaval alal. Ta tegelane peab valima, kas armastab Ilsa Lundi (Ingrid Bergman) või aitab naise abikaasal Casablancast põgeneda, et see mees saaks jätkata natsidevastast võitlust.

Lebeau mängis veel kahes USA filmis, kuid pärast Teist maailmasõda pöördus tagasi Prantsusmaale.

1963. aastal astus ta üles Fredrico Fellini kuulsas linateoses «8 ½», kus ta kehastas temperamentset prantslannat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles