Kati Murutar ja Peter Murdmaa läksid lahku

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo ja Kati Murutar
Alo ja Kati Murutar Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kati Murutar kuulutab oma Facebook`i kontol, et on taas vaba ja vallatu.

Kirjanik Kati Murutari (43) ja filmimees Peter Murdmaa (35) abielu registreeriti möödunud suvel, 13. augustil Raplas ning  samal õhtul toimus Tallinna Suur-Kloostri tänaval asuva Issandamuutmise kiriku altari ees ka laulatus.

«Iga sekund, mis ma Peteriga veedan, veenab mind selles, et tema on mees, kellega ma PIDIN kohtuma. Ma pole kunagi tundnud, et keegi mind NII armastab,» oli Kati toona üliõnnelik. 

«Lõpetasime just tööreisi Nizzasse, kus filmisime Jaan Einasto dokumentaalfilmi jaoks materjali. Sain sõbraks abikaasa emaga, sain juurde uusi loomi ja oleme teinud kõike seda, millest unistanud,» pihtis Kati oma toimetustest toona ka Kroonikale.

Kati, mis juhtus?

Peter läks oma ellu tagasi.

Millal?

Juba sügisel.

Miks?

Talle ei sobinud maaelu.

Abiellusite augustis ja läksite lahku juba sügisel... Võib-olla olete liiga tormakad?

Kui abiellusime oli suvi. Kõik oli nii ilus ja helge. Peter ei kujutanud lihtsalt ette, mida tähendavad sügis ja talv maal koos pere ja loomadega. Peter on sada protsenti linnapoiss.

Me olime õnnelikud. Me olime väga, väga õnnelikud! Meil olid imearmsad pulmad... Nüüd on kõik. Me ei ole tülis, aga meie kooselu on möödas.

Kas plaanis on lahutus?

Lahutuspaberid tuleb sisse viia. Küllap teeme seda peagi. Asjad peavad olema lõpetatud.

On Sul keegi teine?

Oh jumal, EI! Mul pole meest, mul pole sulast, mul pole mitte kedagi! Mul pole meest ega ei saa kunagi olema ka... Olen omadega lukus.

Kuidas hakkama saad?

Ma otsingi hetkel endale sulast. Meie külast on seda võimatu leida. Meie külas on kõik vähegi töötegijad mehed endale töö juba leidnud.

Naisabiline mul on, aga oleks vaja kindlasti ka üht mees. Maneež on vaja valmis saada, hobustele vaja bokse juurde ehitada ja..., siin oleks väga palju tööd.

Kuidas jõulud ja aastavahetus möödusid?

Üksi. Ihuüksi.

Aga lapsed?

Lapsed olid isaga. Olin jõuluõhtul ihuüksi tallis. Samuti aastavahetuse. Ihuüksi. Mina ja hobused.

Tahtsid Sa olla üksi?

Ei. Kellele see väga meeldiks olla ihüksi jõulud ja aastavahetus...

Mis edasi?

Teen tööd ja elan edasi. Ma saan hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles