Elu24 video: Eesti kaunitarid Cannes`i filmifestivalil: meie ei käi siin õnne otsimas!

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 möllab hetkel ppäikesepaistelisel Cannes`i filmifestivalil, kus on kohal üllatavalt palju noori Eesti filmitegijaid.  

Foto: Erlend Štaub

Elu24 kaamerasilm tabas kaks kaunist eestlannat - Fork Filmi animatsioonistuudio ja Alexandra Filmi loovprodutsendi Marianne Ostrati ja filmi "Päevad mis ajasid segadusse" produtsendi Maie Rosmann-Lille.  

Tüdrukud, mis te siin teete?

Marianne: Cannes`i filmifestival on loomulikult filmitööstuses tegutsevatele inimestele üks kõige olulisemaid sündmusi, kuhu tuleb kokku kogu maailma filmitööstus ja kus tehakse ära väga palju otsuseid. 

Ja meie ei käi siin kindlasti õnne otsimas. See on üks oluline nädal, mille tarbeks on mitu kuud eeltööd tehtud. See on võimalus kõikide oma töös olevate projektide ja kogu filmialaste tegemiste jaoks, kohtuda oma välismaiste partneritega ning leida ka uusi.

Loomulikult juhtub siin ka õnnelikke kokkusattumisi, kohtud oluliste inimestega, jne. Kuid sellegipoolest eelneb sellele suur eeltöö. Paika on pandud väga konkreetsed plaanid ja eesmärgid, miks siia Cannes`isse tulla. 

Maie: Minu jaoks on see esimene aasta. Meil on küll Mariannega erinevad filmid, kuid kontaktid ja kogemused on samad, kellega koostööd teha. Siin toimub ka üks sellene väga oluline üritus, mis koontab enda alla 350 produtsenti. Ja see ongi üks platvorm, mis viib sind kokku Mehhikos, Argentiinas ja loomulikult ka meile lähemal olevate maade produtsentidega.

Igal hommikul toimuvad hommikusöögid, kus on keegi filmilevitaja või keegi kusagilt filmifondidest, kellga on võimalik silmast silma kohtuda. Sa võid küll neile kõigile meile saata, aga siin sa näed neid näost näkku, mis on tohutult oluline. 

Vaata täpsemalt videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles