Video: rahvusvaheline petturist ennustaja pettis aastakümneid raha välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Duval
Maria Duval Foto: Wikipedia.org

Itaalia päritolu petturist ennustaja Maria Duval (kodanikunimega Maria Carolina Gamba)  tegutses aastakümneid globaalselt, rajades suure ennustamisvõrgustiku Astroforce, kuid nüüdseks on sekkunud USA võimud, kes naise petuskeemid paljastasid.

CNNi teatel reklaamib Duval end seni mitmetes riikides, et pakub erinevate füüsiliste ja psüühiliste vaevuste all kannatajatele positiivset psühhomagnetilist abi.

Ta teatele reageerinud said pika, umbes 10-leheküljelise kirja, mis tundus olevat isiklik ja just teatud isikule kirjutatud. USA võimude uurimine näitas, et kirja sõnastus oli selline, mis tekitas isiklikkuse mulje, kuid neid toodeti arvuti ja printeri abil tuhandeid.

Kirjas klientidele oli, et nende elus algab uus parem ajajärk, milles saab neid abistada ainult Duval, kellel on erivõimed.

Duvali firma saatis klientidele tasu eest mingi eseme, milleks tavaliselt oli mõni poolvääriskivi või kristall, mille abil ennustaja kliendiga kontaktis oli.

Klientidele saadetud kirjades olid ära toodud ka Duvali saavutused, milleks olid ta 2400 õiget ennustust telesaadetes ja 8400 raadiosaadetes. Lisaks on kajastatud ta ennustusi 7000 korral meediaväljaannetes.

Väidetavalt suutis see naine ennustada pika aja vältel dollari kurssi. Ka olevat ta aidanud arstidel ja politseil lahendada raskeid haigusjuhtumeid ja mõrvu.

Duval olevat leidnud telapaatia teel rohkem kui 20 kadunud inimest ning paljud kuulsused on tema kliendid, küsides nõu, kuidas nad oma elu peaks jätkama.

CNNi andmetel on Duval oma petmisimpeeriumi abiga teeninud ainuüksi USAs ja Kanadas rohkem kui 200 miljonit dollarit, globaalne teenistus on märgatavalt suurem. 

Duval müüs oma ennustamisfirma Aastroforce 1997. aastal Hongkongis tegutsevale firmale Health Tips Ltd. Hiljem sai selle omanikuks Šveitsis registreeritud firma.

Pärast firma müüki sai Duval avalike esinemiste eest suuri summasid, kuid siis hakkas üsna enam kostma teavet ta pettuste kohta ning sissetulekud kahanesid.

Väidetavalt peab naine Šveitsi firmaga sõlmitud lepingu kohaselt jätkama avalikke esinemisi kogu maailmas ning ta nime ja «saavutusi» kasutatakse klientidele saadetavates kirjades. Tegemist on seega lihtlabase marketingitrikiga.

USA maksid Duvalile suuri summaid eelkõige kergelt mõjutatavad ja haiged eakad, kes soovisid oma probleemidele leevendust, kuid  nad ei saanud abi ja naise tegevus hakkas võimuesindajatele huvi pakkuma. Uurijate sõnul oli tegemist selge pettusega ja kergeusklikelt raha välja petmisega.

Duvali tegevust uurinud USA võimude ja ajakirjanike andmetel langes naine oma firmat müües pettuse ohvriks ja teda ennast kasutatakse nüüd ära.

Väidetavalt tegutseb see naine praegu Prantsusmaal Nice`i lähedal asuvas Callas parapsühholoogiliste uuringute instituudis, olles selle president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles