Uus vidin eemaldab keelebarjääri (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilot tõlkevidin
Pilot tõlkevidin Foto: Facebook

Keelebarjäär jääb varsti minevikku, sest leiutatud on uus vidin, mis tõlgib kohe kõik vestlused otse kuulaja kõrva.

New Yorgi ettevõtte Waverly Labsi väitel on nad leiutanud maailma esimese vidina, mis tõlgib kohe kõik eri keeltes toimuvad vestlused. Selleks on vaja leiutis vaid endale kõrva pista, vahendab news.com.au.

Vidinat kutsutakse Pilotiks ning seda toodetakse kolme erinevat värvi, punast, musta ja valget. Kasutaja peab selle endale kõrva panema ning seejärel, kui keegi peaks võõrkeeles rääkima, tõlgib Pilot selle kohe ära ning kasutaja kuuleb juba tuttavas keeles teksti.

Esialgu on plaanis sättida Pilotile erinevate Euroopa maade keeled nagu inglise, hispaania, prantsuse ja itaalia keel. Hiljem leiab vidin täiendust Ida-Aasia, hindu, semiidi, araabia, slaavi ja aafrika keelte võrra.

Praegu ei ole veel teada, millal aparaat müügilettidele jõuab, kuid kuni selle hetkeni lubas firma anda ära igal nädalal ühe tasuta Piloti. Arvatavasti hakkab see maksma umbes 265 eurot.

Vaata videot, kuidas Pilot toimib:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles