Galerii ja ülevaade: ERKI Moeshow finaalkollektsioon «Succulent»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esitleme teile ERKI Moeshow finaalkollektsiooni «Succulent». Moeetenduste sarjast Mood-Performance-Tants pääses otse ERKI Moeshow finaali Karin Kreek. 

Kollektsiooni kirjeldus

Kollektsioon on minimalistlik, puhta joone ja lihtsate lõigetega. Värviaktsenti annavad päris elus taimed ja sinakasroheline glasuur kottidel. Riided sümboliseerivad inimest ennast ja sukulentidega keraamilised kotid ümbritsevat keskkonda, mida mõlemat peaks samaaegselt väärtustama ja mitte üht või teist ära unustama.

Foto: Erakogu

Rõivad on valgetes toonides nagu puhtad lehed, esindades seda, kes me sündides olime. Kollektsioon annab edasi ideaalse inimese kuvandit, kes ka täisealiseks saanu olla võiks või siis kuhu poole püüelda.

Foto: Erakogu

Inspiratsioon tuli meie märkamatust pahelikkusest ja väärtustest. Inimesed kardavad kanda valgeid riideid, aga keskkonda, kus elame võib südamerahuga määrida, sest tulemus ei ole kohe silmaga nähtav. Me kiirustame kogu aeg millegi poole, kuid ei vaata enda ümber ringi. 

Foto: Erakogu

Maailm on portselanipood ja iga üksikisik tass riiulil ning iga hetk võib elevant sinna ära 

eksida. Kuid keegi ei tea, millal ta sinna satub, kui kohmakas ta seekord on ning kelle pihta ta komistab. Koostöö asemel mõtleb igaüks, kuidas ennast päästa. Hakkame endale vastu töötama, sest inimene on loodud otsima mugavust ja turvatunnet. Sellega aga võime end ja kõiki teisi petta. Teekond, mis järgneb, ei peagi kerge olema, aga ta muutub kergemaks, kui õige asja nimel vaeva näha.

Foto: Erakogu

Kollektsioon pigem toetab isiksust, aitab leida üles selle, kes nende rõivaste all tegelikult on, kui lämmatab oma karakteriga. Õpetab nägema sinna, kus midagi nagu ei olegi, purustab raamid, kuhu ühiskond meid surunud on, ning paneb suhtlusesse iseenda ja oma tegeliku minaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles