EBU: Eurovisiooni tulemust ei muudeta ja Jamala võit jääb jõusse (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal Eurovisiooni võitnud Ukraina lauljanna Jamala
Sel aastal Eurovisiooni võitnud Ukraina lauljanna Jamala Foto: SCANPIX

Armeenlane Arthur Hovhannisjan pani leheküljeljele change.org petitsiooni, milles kutsus Eurovisiooni korraldajaid selle aasta võistluse lõpptulemust muutma ning sellele on  andnud allkirja tuhanded.

Mitmed meediaallikad teatasid, et Hovhannisjani arvates andsid  just riikide žüriide punktid võidu ukrainlannale Jamalale.

Petitsioon «Selle aasta Eurovisiooni tulemused tuleb uuesti üle vaadata ja muuta» oli suunatud Eurooa Ringhäälingute Liidule (EBU) ja selles on, et lõpptulemus ei vasta sellele, mis meeldis pealtvaatajatele.

Hovhannisjani teatel ei ole fännid ei ole 2016. aasta Eurovisiooni lõpptulemusega rahul, samas ta rõhutas, et võistlusel oli mitmeid hääletusprobleeme  ja –vigu, mis muutsid hääletamise raskeks ja emotsionaalseks.

Eile pärastlõunastel andmetel olid petitsioonile allkirja andnud üle 350 000 inimese, see arv ületas petitsiooni edastamiseks vajaliku läve mitmeordselt ning change.org saatis selle EBUle.

EBU vastas neile saadetud kirjale järgmist: «Ukraina on ja jääb 2016. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitjaks. See võib meeldida või mitte meeldida, kuid kutsume petitsioonile allkirja andnuid Ukraina võitu tunnustama, kuna see on saadud vastavalt kehtivatele reeglitele. Olema avatud dialoogiks, kuidas Eurovisiooni lauluvõistlust edasi arendada».

Ukraina esindaja, tatarlanna Jamala võitis 14. mail Rootsis Stockholmis toimunud Eurovisiooni selle aasta lauluvõistluse palju poleemikat tekitanud palaga «1944», mis räägib krimmitatarlaste küüditamisest Kesk-Aasiasse nõukogude režiimi poolt.

Teisele kohale tuli Austraalia ja kolmas oli Venemaa.

Venemaa oli pärast professionaalsete žüriide hääletust viiendal kohal, telehääletuses eelistasid Euroopa ja Austraalia hääletajad selgelt Venemaa pala. Kuid uued hääletusreeglid andsid Venemaale ja laulja Sergei Lazarevile lõppkokkuvõttes kolmanda koha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles