Video: Ukraina laul rikkus Eurovisiooni reegleid? Väidetavalt esitati seda juba aasta tagasi (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lauljanna Jamala esitas Eurovisioonil pala «1944»
Ukraina lauljanna Jamala esitas Eurovisioonil pala «1944» Foto: SCANPIX

Selle aasta Eurovisiooni lauluvõistluse võitis Ukraina ja lauljanna Jamala palaga «1944», mis räägib krimmitatarlaste küüditamisest 1944. aastal Krimmist Kesk-Aasiasse.

Venemaa teatas, et nad kavatsevad järgmisel aastal Ukrainas korraldatavat Eurovisiooni boikoteerida, kuna Ukraina sai võidu «poliitlauluga», mis samas viitab Krimmi lähiaja sündmustele ja seni kestvale konfliktile separatistide ja Ukraina keskvõimu vahel.

Nüüd on ilmunud Youtube`i video, milles Jamala esitas väidetavalt pala «1944» möödunud aastal 18. mail Kiievis, kui toimus krimmitatarlaste küüditamise mälestuskontsert.

Kõnealune pala on videol alates 4. minutist.

Eurovisiooni lauluvõistluse reeglite kohaselt ei tohtinud 2016. aasta Eurovisiooni võistluspalasid avalikustada ja reklaamida enne 1. septembrit 2015.

Kas Eurovisiooni korraldajad tegid vea, lubades Ukrainal selle palaga osaleda või nad ei teadnud selle varasemast esitamisest?

Või on see lihtsat Venemaa propaganda, kuna Venemaad peeti selle aasta Eurovisioonil favoriidiks, kuid jäi lõpuks pärast Austraaliat kolmandaks?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles