Vaba Rahva Laul toob eestlased Lauluväljakule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauluväljak.
Lauluväljak. Foto: Tairo Lutter

20. augustil toimub Tallinna Lauluväljakul isamaaline laulupidu Vaba Rahva Laul, millega tähistatakse Eesti Taasiseseisvumise 25 aastapäeva. Just sel päeval veerand sajandit tagasi otsustas Eesti Ülemnõukogu häälteenamusega taastada omariiklus.

"See, millega said hakkama meie rahvuskaaslased 25 aastat tagasi, on ühest küljest väike ime, aga teisalt kaua rinnus hoitud teadmine, et kunagi saame taas vabaks! Me oleme üks rahvas. Tuleme kokku Lauluväljakule ja laulame koos, saades nii jälle natuke paremateks inimesteks. Teeme kummarduse sellistele Eesti jaoks olulistele lauljatele ja laululoojatele nagu Alo Mattiisen, Lydia Koidula, Urmas Alender, Uno Naissoo, Aarne Oit, Jaak Joala ja paljud teised," räägib idee autor, ürituse algataja ning peakorraldaja Ülo Kannisto. 

„Meile ja meiega laulavad koorid üle Eesti ja palju tuntud lauljaid: Ott Lepland, Koit Toome, Rene Soom, Gerli Padar, Boris Lehtlaan, Alen Veziko, Mart Müürisepp, Carmen Joala, Männiste Perebänd, noored Saaremaa laululinnud Lisette Lemba ja Oliver Leppik ja teised. Lauljaid saadab Urmas Lattikase laiendatud bänd. Kontserti juhib Veikko Täär,“ lisas Kannisto. 

Sissepääs Lauluväljakule avatakse kell 18.00, kontsert algab kell 19.30. Korraldajad soovitavad kaasa võtta sinimustvalged lipud ja ennast soojemalt riidesse panna, sest kontsert kestab 3 tundi. 

Piletid on müügil Piletilevis ja 30. juunini on hinnaks 8 eurot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles