Millised on suvehooaja soodsaimad sihtkohad päikesenautlejatele?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle aasta populaarseimateks päikesereiside sihtkohtadeks on Kreeka, Bulgaaria, Itaalia ja Türgi ning soodsaimad kuurordid leiab Bulgaariast, Ukrainast ja Kreeka saartelt.

Paljud Eesti, aga näiteks ka Venemaa turistid, kes varasematel aastatel puhkasid enamasti Türgis, eelistavad nüüd uusi sihtkohti ning seetõttu on suurenenud huvi nii Bulgaaria kui Kreeka vastu. «Kuigi Türgi kuurortides on olukord rahulik, ei soovi paljud reisijad praegu Türki sõita. Meeleldi külastatakse aga kohti, kus pole varem reisimas käidud,» selgitas Estraveli tootjasuhete juht Jane Juhanson.

Konkurentsitult soodsaimate päikesereisi sihtkohtade hulka kuuluvad Bulgaaria (Varna ja Burgas), Ukraina (Odessa) ning Kreeka (erinevad saared). Mainitud sihtkohtade eelised populaarsete Euroopa kuurortide Costa del Soli või Nice’i ees on küll vastavalt ootustele erinevad, kuid peamiseks eeliseks on reisi hind ning võimalus tutvuda erinevate kultuuridega.

Igal kuurordil on oma eripära, mistõttu võiks planeerimisel lähtuda sellest, millisele sihtgrupile paik midagi pakub – kas ainult rannapuhkus või on lähiümbruses erinevaid vaatamisväärsusi, teemaparke, loomaaedasid ning rahvusparke. «Reisides turismi kõrghooajal juunist augustini on suureks eeliseks, et kõik meelelahutuskohad, atraktsioonid ja vaatamisväärsused on avatud ning reisijad saavad võtta sihtkohast maksimumi,» kirjeldas Aurinko büroojuht Ivi Kallas.

Bulgaaria: Varna ja Burgas

Bulgaaria kuurortide päikesereisid on Euroopa sihtkohtade hulgas seni soodsaimad olnud, kuid kuna nõudlus piirkonna vastu on hüppeliselt kasvanud, on ka hinnad võrreldes eelmise aastaga kallinenud.

Varna ja Burgas sobivad päikesenautlejatele, kuna merevesi on kristallselge ning liivarannad laiad ja ilusad. Samuti on Bulgaarias üsna soodsad hinnad ja kirev ööelu.

Majutuse hinnad:

Nädalase kõik hinnas paketi hinnad Varna kuurortis kolme tärni hotellis algavad 379 eurost inimese kohta. Soodsaimad hinnad kehtivad hooaja alguses ja lõpus, kõrghooajal on hind keskmiselt 150-200 eurot inimese kohta kallim. Viimase hetke reisid võivad vabade kohtade olemasolul ka soodsamad olla.

Lennuühendus:

Igapäevaseid otselende Tallinnast Bulgaariasse ei ole.

Varnasse või Burgasesse on võimalik lennata pakettreiside tšarterlendudega või ümberistumisega liinilendudega. Soodsaimad liinilennud Varnasse on Viini või Istanbuli kaudu, Burgasesse on soodsaim lennata Moskva ja Riia kaudu, kuid arvestada tuleb lennujaama vahetamisega.

Üldine hinnatase:

Ühest hinda on keeruline välja tuua, kuna hinnatase võib olla erinev ka sama riigi kuurortide lõikes ning kasvanud nõudlus võib hinnataset kergitada. Näiteks restoranide hinnatase sõltub ka kohapealsest konkurentsist.

Ukraina: Odessa

Odessa sobib suurepäraselt päikesenautlejale, kuna Odessas on linna piires 11 kilomeetrit liivarandu. Samuti sobib Odessa kultuurihuvilisele, külastada saab nii kuulsat ooperit kui ka maski-show'd. Üha enam võidab Odessa poolehoidu toidunautlejate seas, pakkudes kulinaaria- ning veinielamusi.

Majutuse hinnad:

Nädalase reisipaketi hinnad Odessas kolme tärni hotellis algavad 380 eurost inimese kohta. Viimase hetke pakkumised võivad olla soodsamad.

Lennuühendus:

Suvehooajal korraldab Nordica otselende Tallinnast Odessasse.

Üldine hinnatase:

Ukraina kriis on hinnatasemele soodsalt mõjunud, 50 euro eest võib endale juba üsna palju lubada.

Kreeka saared 

Zakynthos, Parga, Kreeta, Korfu, Rhodos, Santorini, Lefkada, Kos, Sivota, Mykonos jt.

Kreeka saared sobivad mõnusaks ja turvaliseks perepuhkuseks. Saartel leidub palju sobivaid perehotelle. Kreeka saared on kauni looduse ja puhta mereveega, Zakynthose liivarannad kuuluvad Vahemere parimate hulka. Korfu randadest on enamik kivised või kivi-liivasegused.

Majutuse hinnad:

Nädalase reisipaketi hinnad Zakynthosele või Pargasesse kolme tärni hotellis algavad 399 eurost inimese kohta. Viimase hetke pakkumiste puhul võib soodushind olla isegi 299 eurot.

Lennuühendus:

Igapäevased otselennud Tallinnast Kreeka saartele puuduvad. Kõige mugavam on kasutada pakettreiside tšarterlende. Soodsaimad liinilennud saartele on ümberistumisega Helsingis  või Ateenas. Tallinnast Ateenasse lendavad suvehooajal otselennud. Odavama marsruudi huvides tasub Ateenast edasi saartele sõita laevaga.

Üldine hinnatase:

Üldine hinnatase ei ole kallim kui Eestis. Väljas söömise hinnad sõltuvad paljuski kohast, kuid on võrdväärsed Eesti hinnatasemega või isegi mõnevõrra odavam. Ühistranspordi piletid kuurortide vahel on keskmiselt kaks eurot. Taksode hinnad on enamasti kuurortide vahel fikseeritud, mistõttu tasub tasu enne sõitu taksojuhiga üle täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles