Roger Taylor: ma arvan, et Freddie Mercury oleks Adam Lamberti number 1 fänn

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Lambert ja Queen
Adam Lambert ja Queen Foto: Promopilt

Juba 5. juunil esineb Tallinnas Queen koos Adam Lambertiga, kelle esmakordsest kohtumisest American Idoli laval on möödas seitse aastat. Tänaseks on Lambertist saanud Queeni püsivokalist.

Bändi originaalliikme Roger Taylori sõnul armastas Freddie Mercury artiste, kellel olid suured vokaalsed võimed ja kes suutsid laulda nii nagu teeb seda Adam Lambert. Teine bändi algliige Brian May toob sealjuures korduvalt välja, et Lambert on Queenile kui kingitus Jumalalt.

“Ta on äratanud Queeni ellu,” ütles Brian May ning on rõõmus, et nende teed ristusid Adam Lambertiga. “Ta toob uut verd; ta toob entusiasmi, energiat ja võimalusi.” May sõnul on Lambert ka ainus laulja, kes suudab käia Mercury kingades. “Adam on esimene muusik, kes esitab kogu Queeni repertuaari veatult,” lisas May.

Foto: promo

Lambert ise ütleb Queeni show kohta, et see on austusavaldus Freddiele nende legendaarsete lugude ja tohutu panuse eest muusikasse. Ta ei proovi Freddiet asendada ega jäljendada ning paneb lauludesse iseenda.

Queen ja Adam Lambert kohtusid 2009. aastal, kui noor muusik osales Ameerika talendisaates ning neil avanes võimalus ühiselt üles astuda saatesarja finaalis. Muusikute koostöö on sellest ajast alates arenenud. Esmalt astuti ühiselt üles MTV European Music Awards auhinnatseremoonial ning aastad 2012 ja 2013 tõid endaga kaasa mitmeid suuri kontserte ja olulisi teleesinemisi. Esimesele ühisturneele asuti 2014. aastal – see oli ka aasta, kui Queen ja Adam Lambert andsid suurejoonelise aastavahetuse show Londonis, ikoonilise Big Beni vahetus läheduses. Kontserti kandis üle BBC One TV ning sellest sai osa rohkem kui 12 miljonit inimest.

Ühiselt on esinetud nii X Factori finaalsaates kui ka Saksamaa populaarses Helen Fisher Shows koos Helen Fisheriga. Tänaseks on Queen + Adam Lambert teinud maailmale erinevate suurkontsertide ja tuuride raames juba tiiru peale – üles on astutud nii Põhja-Ameerikas, Austraalias, Uus-Meremaal, Aasias, Euroopas ja Lõuna-Ameerikas.

Adam Lambertist sai superstaar pärast American Idolis osalemist. Juba samal aastal ilmus tema esimene debüütalbum “For Your Entertainment”, mis jõudis Billboardi edetabelis kolmandale kohale. Hittsingli “Whataya Want from Me” eest pälvis Lambert ka Grammy nominatsiooni parima popp-vokaali esituse eest meeste kategoorias.

Lamberti teine kauamängiv “Trespassing” nägi ilmavalgust 2012. aastal ning jõudis kohe Billboardi edetabeli esimesele kohale. Mehe kolmas album “The Original High” ilmus möödunud aastal ning jõudis samas edetabelis taas kolmandale positsioonile. Brian May on öelnud Adam Lamberti soolokarjääri kohta, et nemad Queeniga toetavad seda väga ja ei piira tema teisi tegemisi kuidagimoodi. Sealjuures on May näiteks mänginud sisse lausa vapustava kitarrisoolo ühele Lamberti “The Original High” albumi loole.

Queen ja Adam Lambert alustavad Euroopa kontsertturneed 20. mail Portugalist. Baltikumi ainus kontsert toimub juba 5. juunil Tallinna Lauluväljakul. Piletid suve suurimale rock-kontserdile on saadaval Piletilevis. Mai lõpuni maksab pilet vaid 59 eurot, müügil ka fänntsooni-ja VIP-pääsmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles