Indias mõõdeti temperatuurirekord, mis on 51 kraadi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India laps magamas põua tõttu kuivanud jõesängis
India laps magamas põua tõttu kuivanud jõesängis Foto: SCANPIX

Indias Rajasthani osariigis Phalodis mõõtsid meteoroloogid eile India uue soojarekordi, milleks on 51 kraadi.

India meteoroloogiaameti teatel on tegemist läbi mõõtmisajaloo kõige kõrgema temperatuuriga ning eelmine rekord oli 1956. aastal mõõdetud 50,6 kraadi, edastab indianexpress.com.

Indias on juba mõnda aega olnud põud ja vett on hakanud nappima. Võimud andsid kuumhoiatuse riigi põhja- ja lääneosa kohta.

Põhja-Indias on mai ja juuni tavaliselt väga soojad kuud, mil keskmine temperatuur tõuseb 40 soojakraadini ja üle selle, seega ei ole praegune soojarekord imekspandav.

Kui Phalodis mõõdeti 51 kraadi, siis oli veel rida linnu, kus temperatuur on samuti väga kõrge. Näiteks Churus mõõdeti 50,2 kraadi, Bikaneris ja Barmeris 49,5 kraadi, Ganganagaris 49,1 kraadi, Jaisalmeris 49 kraadi, Kotas 48,2 kraadi ja Jaipuris 46,5 kraadi.

Mitmetes paikades on inimesed vajanud kuumuse tõttu haiglaravi, eriti ohustavad väga soojad ilmad väikeseid lapsi, rasedaid ja eakaid.

Kuid mitte kõikjal Indias ei ole kuiv ja kuum, näiteks Andrha Pradeshis, Telanganas ja Odishas möllab torm Roanu, mis tõi kaasa paduvihmad ning meteoroloogide andmetel kestavad need veel mõnda aega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles