Video: EgyptAiri õnnetuse tõttu jäi kolm last orvuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed ja Reham Ashery oma lastega
Ahmed ja Reham Ashery oma lastega Foto: Youtube

Egiptuse lennufirma EgyptAiri õnnetuslennul oli egiptlastest paar, kelle kolm last orvuks ja vanaema kasvatada jäid.

Ahmed ja Reham Ashery olid üks kuu Pariisis, kus Reham sai vähiravi, kuid sattusid koju tagasi lennates lennule, mis Vahemere kohal kadunuks jäi, edastab The Telegraph.

31-aastane Ahmed Ashery müüs kogu oma vara, et ta naine Reham saaks Prantsusmaa parimate vähispetsialistide juures ravi.

Kui paar läks Pariisis, jätsid nad oma kolm väikest last, algkoolis käiva poja ja kaks beebist tütart, Ahmedi ema hoida. Rehamile tehti Pariisis õnnestunud operatsioon, millest ta taastus hästi.

Möödunud nädala esmaspäeval helistasid Asheryd koju Egiptusse ja teatasid perele, et nad saabuvad varsti koju. Paar ostis piletid möödunud kolmapäeva hilisõhtul Pariisi Charles de Gaulle`i lennuväljalt õhku tõusnud EgyptAiri lennule MS804, mis pidi lendama Kairosse.

Airbus A320, mille pardal oli 66 inimest, kadus neljapäeva varahommikul umbes kell 2.45 radariekraanilt, kukkudes Vahemerre.

«Ahmed müüs kogu oma vara, et naise olukorda kergendada ja ta elu päästa. Soovistasin tal lasta Allahil end juhtida ja otsida Egiptuses vähiravi võimalusi, kuid tema arvates oli välismaal ravi parem,» sõnas perekonna sõber Mohamed al-Shenawi.

Ta lisas, et vanaema oli koos lastega vanemaid Kairo lennujaamas tagasi otamas, kuid vanemad ei saabunud.

Egiptuse paar oli abielus kaheksa aastat, nende kolm last jäävad mehe ema kasvatada. Reham Ashery vanemad surid mitu aastat tagasi.

Asheryde kodulinnas Mahallas mäestati EgyptAiri lennul hukkunuid ühispalvusega.

Õnnetuslennul olnute seas on 30 egiptlast, 15 prantslast ja ülejäänud olid teiste riikide kodanikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles