Rahva lemmikrestorani Trühvel peakokk sai inspiratsiooni Michelini tärni restoranist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Trühvel peakokk sai inspiratsiooni Michelini tärni restoranist
Restorani Trühvel peakokk sai inspiratsiooni Michelini tärni restoranist Foto: MediaMarketing

Telliskivi Loomelinnakus asuva restorani Trühvel köögimeeskond pakub välja kõige erinevamaid maitseelamusi, kuid nagu restoranide puhul ikka, vajab menüü aegajalt liigsest äraharjumisest pääsemiseks muutmist, ja selles osas oskab Trühvel alati uute ning põnevate maitsetega üllatada. Uuest suvemenüüst räägib peakokk Silver Teeääre.

Foto: MediaMarketing

Kust tuli inspiratsioon uue suvise menüü jaoks?

Kui päike paistma hakkab, siis on vaja uus menüü kokku panna, mis on värskem, värvilisem ja põnevam. Asi ei ole isegi nii palju idees, vaid pigem vajaduses. Loodus ärkab ning vajadus värskemate toitude järgi samuti. 

Millised on uues menüüs teie arvates kõige erilisemad toidud?

Kõige erilisem toit on praetud kammkarbid ja pardi konsomee. Väga ebatraditsioonilised asjad kokku pandud, hõrk mereand ja tugev lihane puljong, aga sobivus on super.

Julge otsus kaks nii erinevat asja kokku panna?

Kuna jalgratast pole võimalik leiutada, siis tegelikult ideed nägin ma umbes neli aastat tagasi Berliinis kahe Michelini tärni restoranis praktikal olles. Seal küll kasutati kammkarpide asemel langustiini, aga mereanniks jäävad mõlemad.

Mis on uuest menüüst teie enda lemmik, mida sa soovitaksite kõigil kindlasti proovida?

Part ja kammkarp oleks kindlasti esimene asi, mida ma soovitaksin. Aga mainiksin kindlasti ära ka tuunikala carpaccio, väga suvine ja mõnus toit. Kui me eelroogadest edasi liigume, siis Rameni tüüpi supid on väga popiks läinud. Rameni tüüpi supid sisaldavad nuudelid, kanamuna ja neile võib lisada peaaegu kõiki köögivilju, mida vaid soovid. Neid tehakse väga palju erinevaid variante, sellepärast on meil ka supi järel kirjas a la Trühvel, et see annab meile võimaluse teha seda enda moodi.

Milline on uuest menüüst kõige-kõige suvisem toit?

Ma arvan, et üks kõige suvisem toit võib olla Burrata salat, sest värske tomat ja Buratta juust – see ongi suvi. Teisena tooksin välja Tiigerkreveti ceviche, sellepärast, et need ei ole mitte praetud ja suitsetatud krevetid, vaid laimimahlas marineeritud külmad krevetid värskete puuviljadega — mis saaks olla suvisem?

Kui vaevarikas üldse on uue menüü koostamine?

Menüüd paberile panna ei ole väga keeruline, aga katsetamine ja maitsete paika saamine võtab küll pikalt aega. 

Kuidas uut menüüd paari sõnaga iseloomustada?

Kui küsida Kalamaja kohta, siis ma ütleksin, et kindlasti kõige põnevam ja rikkalikum menüü Kalamajas. Tallinna kohta ma selliseid julgeid avaldusi ei teeks. Uue menüü valik on kindlasti hästi mitmekesine, tooraine on väga kvaliteetne ja kindlasti on uus menüü suvine. Trühvli uuest menüüst leiavad kindlasti kõik midagi enda maitsele.

Foto: MediaMarketing
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles