Video! Mart Helme: meie teeme järgmise valitsuse (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme ümber oma mõisavalduste ümber muru niitmas
Mart Helme ümber oma mõisavalduste ümber muru niitmas Foto: Kanal 2 / Radar

Oma seisukohtadega reljeefselt esile kerkinud EKRE on tõstnud oma populaarsuse kaugele mööda IRLst. Nad on kerkinud ettepoole ka sotsidest ja jälitavad Reformierakonda ning Keskerakonda. Nende liider Mart Helme soovib kaarte segi paisata ka presidendivalimistel. Partei kaugemaks eesmrägiks seab ta aga mitte vähema kui võidu kolme aasta pärast Riigikogu valimistel.

«Me teeme sellise tulemuse, et järgmise valitsuse paneme meie kokku,» sõnab Helme «Radaris».

Kuid on ju veidi üllatav, et selliselt positsioonilt kõneleb teravalt mees, kes veel pooleteise aasta eest oli Eesti suures poliitikas mitte keegi. Enne eelmisi Riigikogu valimisi oli tema partei toetus allpool valimiskünnist. Neid ei võtnud tõsiselt konkurendid, nende võimalust pääseda parlamenti ei usutud ja neist räägiti üldse üsna vähe.

Tänaseks on nad aastakese olnud riigikogus ja nende toetus on kasvanud 14 protsendini.

«Radar» kohtus Mart Helmega Suure-Lähtrus, tema mõisamajapidamises Läänemaal. Riigikogus on vaba nädal ja Mart koos abikaasa Helle-Monikaga istutab kasvuhoonesse tomateid. «Mina ei tea – kui palju siin tuleb? Sadades kilodes,» ütleb ta.

Tõsisema põllumajandamisega tegeles Helme 80ndate lõpus pärast seda, kui tüdines ajakirja Pioneer kirjandustoimetaja ametist. Teiseks ei toonud tema pikaaegne laulumehe elu Gorbatšovi kuiva seaduse tõttu enam nii palju sisse, pidusid oli vähem. Nii elataski ta end Pärnumaal Matsi rannas pulle ja peeti kasvatades.

Mart Helme valdusi Suure-Lähtrus ning mõtteid sellest, kas temast saab sügisest Eesti järgmine president saab kuulda ja näha tänaõhtuses «Radaris», mis suveajale kohaselt läheb eetrisse kell 21.30 Kanal 2-s. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles