Video: Kanadas varastati väärtuslik kullast ja teemantidest kotkakuju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne kotkas
Kuldne kotkas Foto: SCANPIX

Kanadas varastati möödunud pühapäeval väärtuslik kotkakuju, mis oli omaniku Ron Shore`i seljakotis.

Puhtast kullast ja teemantidega kaetud kuju oli heategevusorganisatsiooni Hunt for the Cause Foundation sümbol, edastab cnn.com.

See organisatsioon kogub jahipidamisega seotud isikultelt annetusi vähiuuringuteks.

«Ilma selle kotkata olen paljaste kätega,» teatas kuju omanik ja organisatsiooni juht Shore.

Kuldse kotka keha ja jalad valmistati kaheksast kilogrammist puhtast kullast, sellel on 736 teemanti ja smaragti. Kotka tiivad on valgest kullast, mis saadakse kui kullale lisatakse niklit, vaske või hõbedat.

Shore`i sõnul viidi kotkakuju Briti Columbias Ladneris, kus talle kallale tungiti ja seljakott koos kallihinnalse varaga minema viidi. Kanada politsei teatel sai röövlile vastu hakanud Shore kehavigastusi.

Kotkas oli enne röövimist näitusel Vancouveris toimunud kunstimessi, olles selle näituse kõige kallihinnalisem taies.

Shore hoidis kotkast tavaliselt pangašeifis, kuid see varastati temalt enne kui ta jõudis selle sinna viia.

Kunstiekspertide hinnangul on kotkajuju väärtus 6 – 7 miljonit dollarit (5 – 6 miljonit eurot), see on kindlustatud, kuid ei ole teada kui suure summa eest.

Väidetavalt oli Shore enne vargust kelkinud, et tal on seljakotis kallihinnaline taies ja seda võisid kuulda isikud, kes sellest huvitatud olid.

Shore hakkas koguma heategevuslikus korras vähiuuringuteks raha pärast seda kui ta sugulane haigestus vähki, millesse suri 2002. aastal. Naine loobus keemiaravist, et ta laps saaks korralikult areneda ja sündida. Ema suri, kuid laps jäi ellu.

Shore on kuldse kotka abil saanud vähiuuringuteks 25 miljonit dollarit.

Kuldse kotka valmistas Kanada skulptor Kevin Peters, kellel kulus selleks üle 4000 töötunni. Kuju on 26 sentimeetrit kõrge ja kümme sentimeetrit lai. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles