Toomas Hussari uus mängufilm «Luuraja ja luuletaja» esilinastub Karlovy Vary filmifestivalil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hussari uus mängufilm «Luuraja ja luuletaja» esilinastub Karlovy Vary filmifestivalil
Toomas Hussari uus mängufilm «Luuraja ja luuletaja» esilinastub Karlovy Vary filmifestivalil Foto: promo

Toomas Hussari uus mängufilm "Luuraja ja luuletaja"  rahvusvaheline esilinastus toimub Tšehhis Karlovy Vary filmifestivalil juulis. Film valiti East of the West võistlusprogrammi. Karlovy Vary filmifestival, mis toimub sel aastal juba 51. korda,  on A-kategooria filmifestival ning üks Euroopa aasta olulisimatest kinosündmustest. 

Foto: promo

Hussari teise mängufilmi "Luuraja ja luuletaja" peategelaseks on sarmitu salapolitseinik Gustav Tukk, kes kohtub salapärase mustlannaga.

Peagi selgub, et tegemist on Vene luure poolt talle seatud lõksuga. Et vastase kavatsustele paremini jälile saada, antakse Gustavile käsk suhet jätkata. Paraku  kipub ülesanne mehel üle jõu käima, sest eneselegi ootamatult on ta  vaenlasesse armunud. Mustlanna vastu tunneb romantilist huvi ka luuletaja Miku Tähn, kes on paras tüütus. Käivituvad protsessid, mis ei tõota ühtegi head lahendust. Peaosades Jan Uuspõld, Rain Tolk ja Lana Vatsel.

Foto: promo

 "Luuraja ja luuletaja" esilinastus Eestis toimub 21. septembril, film on Eesti kinolevis alates 22. septembrist 2016.

Filmi stsenarist ja režissöör on Toomas Hussar, kunstnik Kristina Lõuk, operaator Rein Kotov, produtsent Ivo Felt. Tootja Allfilm. 

Toomas Hussari eelmine mängufilm "Seenelkäik", mis linastus 2012. aastsal, oli kohalik kassahitt, meelitades kinodesse ligi 75 000 inimest. Film saavutas edu ka rahvusvahelistel filmifestivalidel – “Seenelkäik” esilinastus Karlovy Varys ning selle Põhja-Ameerika esilinastus toimus Toronto Rahvusvahelisel Filmifestivalil. Film võitis FIPRESCI žürii auhinna Mannheim-Heidelbergis, parima näitlejanna auhinna Marrakechis, lisaks valiti "Seenelkäik" ka 2012. aasta parimaks Eesti filmiks.

Filmi "Luuraja ja luuletaja" tiiser from Allfilm on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles