Suurlinnade kloaagid on kullakaevamispaigad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides tehtud uuringu kohaselt on suurlinnade kloaagid potentsiaalsed kullalaeiukohad.

Paljud nimetavad oma WC-potti trooniks ja see ei olegi vale kui vaadata seda inimväljaheidete valguses, sest väljaheidetes leidub kulda, edastab redorbit.com.

Kuld on kuninglik metall ning läbi ajaloo on sellest tehud nii kroone kui troone.

«Inimväljaheidetes võib olla kulda sama palju kui minimaalselt mineraalides,» teatas USA geoloogiliste uuringute keskuse (USGS) esindaja Kathleen Smith.

USGS tegi uuringu, mille kohaselt leiti nii väljaheidetest kui kloaagiehitistest märgatavas koguses kulda, hõbedat ning isegi haruldasi metalle nagu pallaadiumit ja vanaadiumit. Veel leiti suures koguses kahjulikke aineid.

«Tänapäeval on metalle igal pool, juustehooldusvahendites, hügieenitoodetes, pesupulbrites ja isegi nanoosakestes, mis aitavad jalgade halba lõhna ennetada,» selgitas Smith.

USGS nentis, et kodusel teel ei saa väljaheitest väärismetalle eraldada, selleks on vaja eriseadmetega laborit ja mitmeid keerulisi protsesse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles