Elu24 video! Vahur Kersna kohtus lemmikbändi muusikutega: ma käisin mitu päeva ringi nagu unenäos, muinasjutus (1)

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba sel pühapäeval jõuab Eestisse Portugalis avalöögi saanud Queeni ja Adam Lamberti kontsertturnee. Legendaarsed muusikud on lubanud tuua Tallinna Lauluväljakule suurejoonelise etenduse nii hittide kui üllatustega. Sel puhul vestlesime tuntud ajakirjaniku Vahur Kersnaga, kes on olnud legendaarse rokkbändi fänn juba 40 aastat.

«Sellest hetkest peale, kui ma esimest korda kuulsin plaati «A Night at the Opera», siis ma olin müüdud, ei olnud kahtlust, mis toimub ülejäänud elu,» rääkis Vahur Kersna Elu24-le, et Queeni muusika on erakordne. Tol ajal, kui raadiotes kõlasid Artur Rinne, Uno Loop ja teised «sellised külapoisid», siis Queeni seal ei mängitud, paremal juhul ABBAt.

Kersna sõnul oli Queen nagu teiselt planeedilt: «Ta oli teiselt planeedilt tervele planeedile, ka Inglismaal,» lisas mees, et geenius Freddie Mercury mõjus kui sõõm värsket õhku.

Foto: SCANPIX

Rokkbändi kuulsate liikmete, kitarristi Brian May ja trummari Roger Tayloriga on Kersna ka isiklikult kohtunud. «See oli väga pealiskaudne kohtumine. Sõitsime aastaid tagasi Londonisse, et Queeni sümfoonia maailmaesiettekandel osaleda ja see toimus kuninglikus ooperis. Kui me trepist üles läksime, siis Brian May jalutas meile vastu.»

Foto: Jelena Rudi

Vahuri kaasa, Liina Kersna armastab seda lugu rääkida kui anekdooti: «Ma vaatasin Brian Mayd ja ta on olemas! Ta tõesti on olemas! See ei olegi väljamõeldis ega muinasjutt. Vaheajal me saime kohvikus juurde minna Brian Mayle, Roger Taylorile, Freddie Mercury emale ja õele, võtta nende käest autogrammid ja ajada natukene juttu. «Ma käisin vist mitu päeva ringi nagu unenäos, muinasjutus.»

Pühapäevasele kontserdile läheb Kersna kindlasti ka ise kohale, kuigi see on tema jaoks nagu kirikus käimine: «Mingi annetuse viimine nendele inimestele. Loomulikult ma lähen pühapäeval ka vaatama, ma usun, et Adam Lambert on päris tubli poiss,» lisas mees, et Ameerika Idoli saate võitmine on suur asi.

Foto: KEVIN WINTER/AFP

«Ühelt poolt võib öelda, et olge, poisid, kodus, kiikuge kiiktoolis, tõmmake sigaretti ja jooge konjakit kamina saatel, aga teiseltpoolt jälle, nagu ütles Elton John, kui ta oli mänginud May ja Tayloriga pärast mitmeaastast vaikust: «Kui sul seisab garaažis Ferrari, siis on patt sellega mitte sõita.»»

Vaata videost, millist värsket tänapäeva muusikat kuulab Kersna veel ning kelle esinemist näha sooviks!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles