Pildid ja video: albaanlasest migrant ei anna alla ja üritab teist korda Briti saartele jõuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Albaaniast pärit illegaalne migrant saadeti selle aasta alguses Ühendkuningriigist välja, kuid ta on Prantsusmaal Dieppe`is tagasi ja loodab mingil viisil uuesti Briti saartele pääseda.

24-aastane mees, kes nimetab end Jimmy Korbiks on üks neist 150 albaanlasest, kes elavad Dieppe`is telklinnakus, kuhu Prantsuse võimud ja heategevusorganisatsioonid püstitasid eile tugevamad ja vastupidavamad telgid, edastab Daily Mail.

Korbi ja ta kaaslased peitsid end kaks aastat tagasi Prantsusmaalt Ühendkuningriiki sõitnud veoautodesse pääsedes nii illegaalselt üle La Manche`i Suurbritanniasse.

Korbi töötas «mustalt» ehitustöödel enne kui Briti migratsiooniametnikud ta jälile said ja ta saadeti maksumaksjate raha eest tagasi Albaaniasse. Albaanlane ei andnud alla ja nüüd on ta tagasi Prantsusmaal, otsides uut võimalust Briti saartele jõudmiseks.

Migratide sõnul eelistavad nad väikseid sadamalinnu nagu Dieppe ja Cherbourg, kuna Calais`s on läinud « jalgealune liiga kuumaks», sest see on pideva politsei valve all.

«Calais`t hoiame kaugele, eelistades väikseid sadamalinnu, kuna neis ei ole nii karmi politseivalvet. Tahan uuesti pääseda mõnele veoautole, kuna mul ei ole nii palju raha, et maksta paadisõidu eest üle väina,» teatas albaanlane.  

Põgenikud maksavad inimsmugeldajatele La Manche´i väina ületamise ja Briti saartele jõudmise eest 7000 – 8000 naela (8000 – 10 000 eurot).

Korbi andmetel pääseb igal nädalal salaja Prantsusmaalt Ühendkuningriiki umbes 50 albaanlasest migranti.

Dieppe`is elavad albaanlased tunnistasid, et nad on mugavuspõgenikud, kes soovivad Briti saartel heale järjele saada, mitte ei põgene sõja eest nagu süürlased.

Korbi jõudis esmakordselt Ühendkuningriiki 2014. aastal, töötas mõnda aega Londonis ehitustöödel, kus talle ümbrikupalka maksti. Selle aasta alguses saadeti ta kodumaale Albaaniasse tagasi, kuid juba kaks kuud hiljem on ta uuesti Põhja-Prantsusmaal ootamas uut šanssi.

Briti politsei teatel kasutavad haavatavas olukorras olevaid migrante ära inimsmugeldajad, kes teenivad inimsalakaubandusega suuri summasid. Mõned sellised isikud on tabatud ja nad on kohtu alla antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles