Pildid ja video: metsa kadunud poisi isa tunnistas pisarsilmi, et tegi vea

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis Hokkaido saarel otsiti mitu päeva seitsmeaastast poissi, kelle ta vanemad jätsid karistuseks metsa. Poiss leiti eile kadumispiirkonnas asuvast militaarehitisest elusa ja tervena.

Jaapanlased samas imestavad kuidas väike Yamato Tanooka suutis vaid vett juues vastu pidada ja ei kartnud, edastab AFP.

Poiss kadus möödunud laupäeva pärastlõunal ja vanemad teatasid lapse kadumisest politseile julgemata esmalt tunnistada, et nad ise põhjustasid selle.

Isa Takayuki Tanooka andis täna Hokkaidos Hakodates pressikonverentsi, teatades pisarsilmi, et tema ja ta naine tegid last karistuseks üksinda metsa jättes vea. Ta tänas päästjaid poja päästmise eest ja palus andeks tekitatud segaduse pärast.

Kui poisi kadumine avalikuks sai, ründasid paljud jaapanlased Takanookasid sotsiaalmeedias, nimetades vanemaid vastutustundetuks.

Vanemate karistuse tõttu käivitus kuus päeva kestunud päästeoperatsioon. Poiss kadus paigas, kus on palju metsloomi, kaasa arvatud karusid.

«Minu ülekohtune tegu tõi pojale kannatusi. Palun andeks kõigilt, kes pingutama pidid, et te uuesti meie juurde tagasi jõuaks,» lausus isa.

Poiss viidi pärast leidmist haiglasse, kus teda kontrollitakse, kuna ta oli mitu päeva söömata ja kannatas kerge hüpotermia all. Vigastusi lapsel ei täheldatud.

Päästjad leidsid Yamato Tanooka kadumispaigast nelja kilomeetri kaugusel militaaralal, kus Jaapani sõdurid olid valmistumas õppusteks. Poiss pääses ühte hoonesse, kus oli soe ja kus ta sai magada. Ta leidis madratsi, mida kasutas magamisasemena.

Poiss pääses janust, kuna hoones oli kraanivesi.

«Sõdurid leidsid poisi magamast ja kui ta üles ärkas küsisid nad, kas ta on Yamato ning poiss vastast, et on. Sõdurid toitsid oma moonaga näljast last,» teatas Jaapani sõjaväe esindaja.

Kadunud poisi teemal võttis Twitteris sõna tuntud jaapanlasest alpinist Ken Noguchi, kelle arvates suudab see laps igasugustes oludes toime tulla, kuna esmakordselt metsa jäetuna sai ta hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles